Създадоха VR машина на времето

За съжаление, с напредването на възрастта хората забравяме малките и ценни моменти от ежедневието ни. Един изобретател е създал система, която да ни помогне да си спомняме…почти всичко. Лукас Ризото е разработил своеобразна машина на времето, разчитаща на виртуалната реалност, за да може да си припомня важни моменти от живота. В основата на проекта му е залегнала иновативна технология, наречена Snap Spectacles 3 – интерактивни слънчеви очила, които записват видео, както и комплект за виртуална реалност.

След като вече е създал необходимия софтуер, Лукас трябва само да въведе дата, подобно на героите във филма „Завръщане в бъдещето“, за да си припомни даден момент от живота си. Реализацията на проекта не е била безпроблемна, защото очилата позволяват запис на видео до 1 минута и разполагат с ограничен капацитет за съхранение на данните. Също така на Ризото са били необходими доста хард-дискове, за да запази спомените си.

Това е доста интересен проект, от който ще се заинтересуват мнозина, но също така той повдига редица философски въпроси, като например за защитата на личното пространство. Ако изброените неща не ви притесняват, желаете ли да имате достъп до вашите спомени, дори и болезнените такива?

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини