Тръмп: Ще става по-зле с коронавируса, носете маски

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призна, че пандемията от коронавирус вероятно "ще се влоши още повече преди да започне да се подобрява". Той направи коментара на първия брифинг специално за вируса от април, пише "Гардиън".

На фона на много неприятни социологически проучвания, скок на заразените с коронавирус и остра критика заради липса на лидерство, държавният глава се върна на подиума в Белия дом в опит да покаже по-добра дисциплина като стил и съдържание.

Тръмп направи обратен завой и призова хората да носят маски. Той обеща администрацията му да работи върху "стратегия" и завърши изказването си за по-малко от половин час, избягвайки отклоненията като на ежедневните брифинги по-рано тази година, които кулминираха с предложение пациентите с коронавирус да си инжектират дезинфектант.

Пандемията "вероятно, за съжаление, ще се влоши преди да започне да се подобрява", предупреди той, докато четеше предварително подготвеното съобщение. Той отбеляза, че не обича да говори такива неща, но такава е ситуацията в момента.

Тръмп миналия месец каза, че вирусът изчезвал. Американският президент преди твърдеше, че случаите на коронавирус се увеличават само в демократични щати, но сега призна, че това се случва и в щати, управлявани от губернатори от Републиканската партия. Той конкретно посочи Флорида.

Тръмп е остро критикуван, че не води национална стратегия за борба с вируса, а вместо това прехвърли отговорността на щатските губернатори. Сред проблемите са липса на инфраструктура за обработване на тестовете, оставяйки хората да чакат по седем дни или по-дълго.

Сега държавният глава каза, че са в процес на разработване на стратегия.

След като в продължение на месеци отказваше да носи маска на публични места, Тръмп най-накрая го направи на 11 юли и оттогава твърди, че е патриотично.

Тръмп каза, че има напредък в разработването на ваксини и лечение за коронавирус. Той за пореден път използва фразата "китайският вирус" и обеща един ден "вирусът да изчезне".

В САЩ има повече от 3,8 милиона заразени и над 141 000 починали.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ро
    Ротшилд
    2 -1
    10:53, 22 юли 2020
    Тръмп и на него му скръцнаха със зъби и веднага смени песента. Явно го е страх да не го сполети съдбата на Кенеди. Евреите не прощават! Целия свят трябва да играе цирка Ковид.
  • 2
    Ст
    Стара чанта
    0 -1
    18:21, 22 юли 2020
    `що така бе, Тръмпчо? Преди време други мъдрости ръсеше относно този вирус, пригласяше ти и Вучич - че нищо не било, че е безобиден, даже последният, заедно с някакво сръбско професорче се присмиваха - на някакъв митинг беше...! А после и двамата друга песен запяхте ! И НЯМА - извинете, сгрешили сме в преценките....! А, `що така ??? Сдухани тъпи маймуняци! Т`ва политиците сте били най- простите, най- безмозъчните, най- арогантните и нагли примати сред хората !
    • На
      На уй
      1 0
      22:32, 22 юли 2020
      Стара чанта лачена , курвенска !
Последни новини