Гърция с нови правила за влизане

От тази нощ гръцките гранични власти спряха пропускането на камиони пункта "Капитан Петко войвода" - "Орменион", съобщи БНТ. Забраната е до 4 август.

Временно се забранява преминаването и през пункта "Илинден"- Ексохи" за пътуващи и в двете посоки, независимо от тяхното гражданство, съобщиха от Гранична полиция. Забраната е валидна за всички превозни средства, включително и товарни автомобили. Влезе в сила от 00:00 часа днес и важи до 3 август.

Товарни автомобили ще могат да преминават само през "Кулата" - "Промахон", а на "Маказа"- "Нимфея" - лекотоварни автомобили до 3.5 тона.

Разрешава се влизането на граждани в Гърция по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни) единствено през "Кулата" - "Промахон" и през "Маказа" - "Нимфеа". Пътуванията се доказват със съответните документи.

Влизането на туристи е възможно само през пункта "Кулата" - "Промахон" - с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31 август всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код, чрез попълване на електронни формуляри за локализиране. Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането в страната.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ло
    локомотива
    1 0
    23:01, 22 юли 2020
    Ей майката ни ебахте,дано не ни сложите броячи на оная работа .
Последни новини