С гръбни пръскачки гасиха пожар във високопланински терен край Девин

Четири пожара гасиха огнеборци през почивните дни, като три от пожарите са станали на открито в горски терен и са спасени над 60 декара гори.

Пламнали отпадъци са подпалили апартамент в Неделино, пожарът възникнал два часа след полунощ в събота след възпламеняване на отпадъците, складирани в близост до сградата. Унищожени са прозорец на баня и са опушени около 8 кв.м. стени. Спасена е сградата и около 10 куб.м. дърва за огрев. Евакуирани са 10 човека от сградата, а произшествието е ликвидирано от един екип на УСПБЗН – Неделино.

Около 50 декара гора спасиха огнеборци в с. Студена, общ. Мадан. Причината е небрежност при боравене с открит огън. Произшествието е ликвидирано от един екип на РСПБЗН – Мадан и седем горски служители. В събота по обяд, на тел.112 е получен сигнал за пожар в сухи треви на площ около 2000 кв. м., намиращи се в местността „Мемови колиби“, землището на злтоградското Пресока. Огънят тръгнал в имот собственост на 75-годишен мъж, а предполагаема причина за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са около 5 дка иглолистна гора.

Сухи треви са горели и по пътека за местността „Комен“ край Девин. Теренът е силно пресечен без достъп на пожарна техника. Площта на пожара е около 15 кв.м. Предполагаемата причина е небрежност при боравене с открит огън. Няма унищожено имущество, спасени са около 10 дка иглолистна гора. Произшествието е посетено и ликвидирано от екип на РСПБЗН-Девин, посредством гръдни пръскачки в заварените граници.

СмолянБГвести

Коментари в сайта

Последни новини