Преизбраха кмета на Смолян за председател на АРО, заместник стана управникът на Неделино

Изображение 1 от 2

  През 2020 г. АРО продължава да работи по проекти в областта на енергийната ефективност, възобновяемата енергия и здравеопазването - подкрепени от ЕС

  Кметът на Смолян Николай Мелемов бе преизбран за председател на АРО, а за негов заместник беше избран кметът на община Неделино - Боян Кехайов. Това с еслучи на Общо събрание и заседание на Управителен съвет на Асоциацията на родопски общини (АРО).

  Контролният съвет на АРО избра за свой председател инж. Веселина Дамова, която е и председател на Общински съвет Брацигово, а за зам.-председател инж. Адалберт Ферев – председател на ОбС- Доспат. В КС на АРО влиза още Севдалин Хъшинов - председател на ОбС-Баните.

  През 2020 година АРО ще продължи да работи по проект „Rhodoshop – Звено за пълно обслужване на проекти за енергийна ефективност за насърчаване на инвестициите в устойчива енергия в Родопския регион“, с цел да подкрепи общините при кандидатстване с проекти за енергийна ефективност и използване на възобновяема енергия в общински сгради и улично осветление. Така ще допринесем за намаляване на въглеродните емисии и за редуциране потреблението на енергия. Проектът се финансира от програма Хоризонт 2020 на ЕС.

  По проект “The Healthy Municipality - политики за подобряване достъпа до здравно обслужване в отдалечени райони“, ще бъдат изготвени План за здравни политики за превенция на болестите на местно ниво, както и комуникационна стратегия за прилагане на общ план за превенция в областите Кърджали/Хасково/Смолян. Финансирането на този проект е от програма INTERREG V-A Гърция-България 2014-2020.

  По проект REPLACE – Ефективно, достъпно и чисто отопление и охлаждане за европейските потребители, в Родопския регион се създаде Местна работна група, която да подпомага подготовката и провеждането на кампания за подмяна на неефективното и замърсяващо отопление в региона. Проектът се финансира по програма „Хоризонт“ 2020 на ЕС.

  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 08.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят ви ще започне в добро настроение и без усилия ще привеждате в действие намеренията си. За повечето от вас те са свързани със семейството и дома. Ще се справите с възникнал проблем по-бързо, отколкото предполагате. Активността ви ще се засили, получавайки интересно предложение.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Заниманията със спорт ще ви тонизират и заредят положително. Една емоционална връзка може да ви донесе разочарования, затова не хранете големи надежди. Погрижете се да разнообразите кулинарните си предпочитания.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Освободете се от напрежението си, като потърсите развлечения сред природата. Близките ви очакват да подобрите отношението си към тях, най-вече партньора ви. Дайте си сметка, че с подобно поведение може само да загубите граденото до тук. Разговор с чужбина ще ви обнадежди. С приятели също ще изживеете спокойни часове навън.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Приятелски срещи и развлечения ще ви помогнат да се разтоварите от тревожни мисли и стрес. От вас зависи да имате това, което искате. Борете се за любовта си и в същото време изисквайте от “партньора си” да направи своя избор. Приемете го, какъвто и да е той. Духовните практики биха ви помогнали да релаксирате пълноценно.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще ви се отдава с лекота общуването днес. Но, запазете присъствие на духа, ако все пак ви се наложи да контактувате с неприятна за вас личност. Най-доброто, което можете да направите е да наложите дистанция. Близо сте до постигането на желаната цел. Остава малко време и аплодисментите ще са за вас.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Отдадени на служебната си работа, повечето от вас ще продължат и днес да се занимавате с текущите си задачи. За други денят е подготвил приятни изненади, или по-точно онези, които милеят за отдиха ви. Във връзка с начинание от обществен или личен характер трети ще тръгнат на път.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Прекалено критично настроени сте към околните и това може да доведе до нежелателни последици. Овладейте навреме емоциите си, преди да е станало твърде късно. Подходяща терапия е усамотението, което със сигурност ще възвърне душевното ви равновесие. Ако имате възможност можете да задоволите своя прищявка, което също има благоприятен ефект.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Нека работата ви остане на заден план днес. Съсредоточете усилията в личните си дела. Едно пътуване ще промени основните ви ориентири, които дават облика на начина ви на живот. Някои от вас е много вероятно да срещнат човека, с който биха искали да прекарат остатъка от живота си. Не пропускайте шансовете си.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Ще се чувствате празнично и добре. Може би за това ви слънчево настроение ще допринесе една дългоочаквана вест. Децата очакват от вас повече внимание и нежност. Не проявявайте раздразнение, ако някой упорито се натрапва със съветите си. Отминете го с хладна усмивка. Интуицията ви ще ви помогне при една объркана ситуация.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Посветете този ден на вашите близки, които отдавна имат нужда от вас. Опитайте се да се освободите от насъбралото се напрежение и да прекарате спокоен ден в домашна обстановка. Можете да разчитате на помощта на семейството си за свое хрумване. Вероятно ще се окаже особено прогресивна идеята ви.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Имате много нови планове за следващите дни, но ще е най-добре ако днес отделите повече време за почивка. Ваш приятел ще ви предложи нещо, на което трудно ще устоите. Не пропускайте възможността да прекарате приятно сред нови и интересни хора. Вниманието ви е привлечено от очарователна личност, представител на знаците Близнаци и Везни.
  08 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усещате прилив на енергия, а и денят ще е приятен за вас, защото е свързан с доста изненади. Очаква ви среща с приятели, която ще ви наведе на мисълта, че има много начини човек да се чувства доволен от живота. Размислите ще ви изпълват с оптимизъм и очаквания. При някои от вас ще се появят засилени желания за брак.
  08 авг 2020
  Последни новини