Награда за Надежда Димитрова на национален конкурс в Широка лъка

Изображение 1 от 2

    Националното училище за фолклорни изкуства в Широка лъка организира конкурс Национален фолклорен конкурс "Широка лъка пее, свири и танцува" и конкурс  „С песните на Бойка Присъдова“- известна родопска певица.

     Той се проведе на 1 и 2 август 2020г. и цели да се съхрани и популяризира уникалността на българския музикален и танцов фолклор.

    Изпълнители в областта на народнопесенното и инструментално изкуство в направленията народно пеене и народни инструменти - гайда, гъдулка, тамбура и кавал, се надпяваха и надсвирваха тези дни.

    Повод за гордост и вдъхновение е поредния успех на гласовитата ни Надежда, която  с постоянство и желание за изява,  показа как една спойка с учителя, води до добри резултати от положения труд във времето. Народната певица Надежда Димитрова от класа на Христина Чаушева –преподавателка в школата по изкуствата към Общински център за култура и младежки дейности,  очарова журито с прекрасните си изпълнения.„Предай нататък“- това е посланието от възпитаничката на музикалното училище в „Широка лъка“ и сегашна преподавателка на Надето, до спечелването на два сребърни медала от двата конкурса. Песните, които подготвиха за участието са „Кажи, речи, думай Дамено“, песен от репертоарана Бойка Присъдова и  „Черешко,чьорнавишнечко“ на Надежда Хвойнева.

                Благодарим  за удоволствието от радостта, която ни носят вашите успехи. Желанието ни е да подкрепяме и показваме  нашите талантливи деца от всички школи в Общинския център,  в целия им блясък и през новия творчески сезон.

    Сега е време за ваканция и наесен, с нова песен да огласяте залите!

    Това съобщиха от ръководството на Дома на културата.

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини