Мъж подпали 4 къщи в ромската махала във Влахово, роднини не му дали пари

Изображение 1 от 2

    Четири къщи пламнаха като факли в ромската махала при втори километър във Влахово снощи. Най-напред е запалена дървена постройка около 35 кв.м., предназначена за жилище, собственост на 32-годишен мъж, която е изгоряла заедно с покъщнината. Пламъците са се разпространили и са обхванали съседната дървена покривна конструкция и покъщнина в тухлена постройка около 15 кв.м., предназначена за жилище, собственост на 44-годшен мъж. Къщата е изгоряла напълно. Огънят е унищожил и дървена покривна конструкция с ламарина и покъщнина в тухлената постройка около 20 кв.м., предназначена за жилище, собственост на 58-годшна жена. Обгорели са и около 5кв.м. дървена покривна конструкция на тухлена постройка, предназначена за жилище, собственост на 57-годишен мъж. За щастие няма пострадали хора, а щетите са в процес на установяване.
    Незабавно след получаване на сигнала, към мястото на произшествието са се отправили екипи на РУ и ОДМВР-Смолян, РСПБЗН- Смолян и на Спешна помощ. В резултат на незабавните следствени действия е установено, че евентуален извършител на деянието е 37-годишния И.М. от гр.Смолян, който е задържан за срок до 24 часа.
    Съседи твърдят, че мъжът е криминално проявен и драснал клечката, защото искал да вземе пенсиите на роднини, а те не му ги дали.
    Четири семейства с малки деца остават на улицата без дрехи и без никакви пари и документи, разказват потресени хората от гетото. Казват че пламъците са обхванали и жиците от електропреносната мрежа, което остави без ток часове наред десетки семейства във Влахово.
    Огнеборците все пак са спасили 10 сгради, около 3 дка иглолистна и широколистна гора и четири автомобила, намиращи се в непосредствена близост.

    Величка Петкова

     

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини