БСП: Няма да приемем мандат за съставяне на правителство в рамките на това НС

БСП няма да се възползва от връчен мандат за съставяне на кабинет в рамките на този парламент и няма да участва в съставянето на нов такъв, под каквато и да е форма. Това заяви в парламента лидерът на партията Корнелия Нинова.

„За нас този парламент е делегитимиран и има една задача – машинно гласуване и разпускане”, допълни тя.

Нинова е категорична, че правителството е с изчерпано доверие и всеки ден оставането му на власт, задълбочава кризата. „България се намира в тежка политическа, парламентарна, институционална и социално-икономическа криза и криза на доверието въ властта. Вече два месеца хиляди българи протестират на улицата. Искат промяна. Дотук се стигна в резултат на 10-годишното корумпирано, некомпетентно, задкулисно управление на Борисов. Той, решен да оцелее на всяка цена, днес предлага промяна в Конституцията“, заяви лидерът на БСП. 

"Ние ще бъдем категорични до край с позициите си", допълни още Корнелия Нинова.  Тя е категорична, че БСП няма да осигури нито един подпис от необходимите подписи за промяна на Конституцията. По думите й единственият приоритет на левицата за този парламент е машинното гласуване.  Нинова призова да не се допуска фалшификация на следващите избори. 

Източник: nova

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    No
    nokom
    3 -1
    15:12, 2 сеп 2020
    А някой да ви е предложил?
    Плу...ците отново готови за властта?
    Кимон Радев не изневери на Партията,дори и преименувана?!
    Набрал е инерця като чембер по славяновско нанадолнище,ама не се знае ?!
    • 33
      333
      0 0
      13:38, 3 сеп 2020
      От социализма по-хубаво нема!!!
Последни новини