Заради Ковид-19 отмениха Фестивала на киселото мляко в Момчиловци

Във връзка с разпространението на коронавируса в световен и национален мащаб и забраната за пътуване на китайски граждани към настоящия момент, провеждането на ежегодния Международен фестивал на киселото мляко в с. Момчиловци, се отменя. Принормална ситуация добилият популярност фест трябваше да се проведе за шеста поредна година около дните на националния празник - 22 септември.
"Трудно се поема такава отговорност - да се спазват всички противоепидемични мерки и да гарантираш, че всичко ще е наред", сподели кметът на село Момчиловци Сийка Суркова. "Затова с нашите партньори и съорганизатори решихме тази година да пропуснем събитието", допълни тя. Фестивалът на киселото мляко доби голяма популярност през последните години и се посещава от стотици гости от цялата страна и от чужбина. Пристига и официална делегация от Китай, както и много китайски туристи. В условията на пандемия
в малкото родопско село ще е трудно да се осигури социална дистанция. "Рискът е голям, затова решихме, че е по-добре да прескочим една година и да направим още по-силен фестивал през следващата", каза още кметицата.

Величка Петкова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини