Майки на деца с увреждания в Народното събрание, отказват да напуснат

Майки на деца с увреждания, заедно с дете в количка с детска церебрална парализа, са в Народното събрание и отказват да го напуснат докато премиерът Бойко Борисов не подаде оставка.

Те се намират в деловодството на бившия партиен дом и очакват депутатите, за да подпишат декларации, че подкрепят протеста, че призовават ВСС да освободи главния прокурор Иван Гешев и че са съгласни парламентът да бъде разпуснат.

Декларация да си подаде оставката е изпратена и на премиера Борисов.

Ако Бойко Борисов си подаде оставката, ще станем и ще си тръгнем. В противен случай оставаме тук да чакаме народните представители да дойдат и да подпишат декларациите, обяви Никола Вапцаров, който бе председател на инициативния комитет на Мая Манолова за кметските избори в София.

Лидерът на Изправи се.БГ също е сред майките. Тя не бе допусната да влезе на комисията по енергетика, на която ще се обсъжда цената на парното.

Депутати от БСП вече са взели декларацията и са обещали да го обсъдят на заседание на ПГ. 

"Оставаме тука", каза Манолова.

Протестиращите са донесли и подарък на парламентарния шеф Цвета Караянчева - поцинкована кофа. Преди да влезе в политиката и да стане председател на НС дамата от Кърджали е била технолог за производството на точно такива домакински пособия.

Източник: offnews

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    3,
    3,14
    3 0
    18:56, 16 сеп 2020
    Толкова тъпи,нагли и безочливи човекоподобни не сме имали и в бай Тошовите народни събрания!
Последни новини