Ще се гласува с хартиени бюлетини и с машини, реши окончателно парламентът

Избирателят може по свой избор да гласува с хартиена бюлетина или с бюлетина за машинно гласуване, решиха окончателно депутатите с приемането на второ четене на изменения в Изборния кодекс. В секции с под 300 избиратели ще се използват само хартиени бюлетини.

Решението беше взето със 109 гласа "за", 84 "против" и без въздържали се след продължитени дебати.

От БСП обвиниха ГЕРБ и "Обединени патриоти", че не желаят машинно гласуване, а чували с бюлетини, сгрешени протоколи, недействителни бюлетини и ниска избирателна активност. От ДПС коментираха, че Бойко Борисов си подготвя фалшификация на следващи избори и го призоваха да оттегли законопроекта. Според опозицията смесването на хартиени бюлетини и машини ще доведе до хаос.

От ГЕРБ и "Обединени патриоти" коментираха, че искат хората да имат избор дали да гласуват с машини или с хартиени бюлетини.

Председателят на Народното събрание Цвета Каранчева заяви, че ГЕРБ не са против машинното гасуване. Още повече, че правителството е гласувало 70 млн. лева, които да бъдат дадени само за машинно гласуване. Тя обаче обясни, че са предвидили и хартиена бюлетина, защото машините могат и да блокират. Хартиената бюлетина дава и спокойствие на някои от гражданите, че могат да упражнят вота си, посочи Караянчева.

След гласуването на текстовете, по предложение на ГЕРБ, заседанието беше прекратено. Второто четене на Изборния кодекс ще продължи утре.

Коментари в сайта (3)

 • 1
  Ви
  видимите резултати
  3 -1
  18:35, 16 сеп 2020
  Избирателите на ГЕРБ и ДПС могат да гласуват само с бюлетини.
  • Ва
   Василев
   3 -1
   21:16, 16 сеп 2020
   Хартийките са специалитетът на онзи виден математик. Те и затова го държат за да може да "изчислява" накрая изборните резултати за победителите. Пълен та....шал.
  • Ол
   Олег
   0 0
   13:13, 17 сеп 2020
   За ГЕРБ няма кой да гласува. Просто чрез хартията се появяват и гласовете.

Хороскоп за 21.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От близките си ще получите стимул и мотивация за творчески и професионални изяви. Все по-убедително ще налагате присъствието си в сфери, носещи ви пари и популярност. Съдбата ви дава благоприятни възможности, възползвайте се, за да получите това, което искате за себе си.
21 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не се скъпете да харчите парите си днес, покупките ви ще са удачни и ще ви направят доволни. Имате желания, реализацията за които изисква повече яснота и подготовка. Те не са пречка, нужно ви е да вземете решение за стартирането им и да действате. В семейството ще имате повод за празнуване.
21 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Очаква ви ден, пълен с емоции и добро настроение. Пропускате проблемите покрай себе си, без да им позволявате да влияят на настроението ви. Заобиколени сте от хора, с които се работи леко и които са готови да ви съдействат по всяко време. Прекалено самонадеяни сте в личен план, по-скоро в отношението си с човек, който владее сърцето ви.
21 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Запазвайки доброто си настроение, ще отхвърляте задачите си една след друга. Започващите нов бизнес се нуждаят от допълнителна информация по интересуващите ги теми, за това ще потърсят мнението на специалисти или чрез интернет ще обогатят знанията си. Ще успеете да се включите в сроковете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще усещате в себе си сили и енергия за развиване на нови умения. С лекота ще вземате решения и ще привличате съмишленици. В спорове ще постигате лесно споразумения и ще ви се отдава да организирате другите. Няма да ви липсва подкрепа, защото привличате на своя страна силните и пробудените.
21 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се възползвате от добрите си позиции в професионалните, обществени и бизнес-среди и с лекота ще преодолеете възникващите затруднения. Здравето ви изисква достатъчно сън, витамини и повече спокойствие. Въздържайте се от спорове, дори да считате, че те могат да са полезни или заради влечението си към тях.
21 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Имате разнообразни планове за този ден, но най-вероятно е да успеете да осъществите само част от замислите си. Непредвидени обстоятелства ще ви попречат да го сторите, но това не бива да ви разочарова. Напротив ще ви позволи да се насочите към нещо ново и градивно. Вечерта ще станете част от интересно мероприятие, което ще ви даде възможност да се разтоварите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Този ден е изпълнен с нови предизвикателства, които стимулират творческото във вас. Идеите ви са ценни и оригинални и ако се заемете сериозно с реализацията им, ще срещнете одобрението на всичко около вас. Подкрепата на приятел в това отношение ще ви бъде от особена полза, защото той ще ви мотивира да се захванете с нещо перспективно.
21 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Днешният ден ще е сравнително натоварен, свързан е с много ангажименти, срещи и контакти. Имате достатъчно енергия и търпение да се справите с повечето си дела. В определен момент обаче ще трябва да отложите конкретни действия за по-късен етап. Вечерта ще имате нужда от тишина и спокойствие за пълноценна почивка
21 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Добре е да планирате внимателно ангажиментите си днес. Полезно ще ви е да имате повече време да реагирате адекватно на непредвидена ситуация. Възможно е в последния момент да ви се наложи да промените част от плановете си, но нека това не ви притеснява. Сърдечният партньор ви вдъхва надежда за нещо, което отдавна желаете.
21 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Имате различни ангажименти през този ден, които изискват повишеното ви внимание. Близки хора ви търсят за съвет и вие подхождате отговорно към молбите им. Може би ситуацията не е новост за вас, но все пак внимавайте. Не се обвързвайте прибързано, дайте си повече време да се запознаете с детайлите.
21 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Спокоен и приятен ден очаква онези, които не планират далечно пътуване. Занимания с вашето хоби ще ви донесат най-пълно удовлетворение. Душевното ви равновесие е стабилно и нищо не е в състояние да ви обезпокои. Ще прекарате приятна вечер вкъщи, ако поканите близки приятели на гости.
21 сеп 2020

Случаен виц

Последни новини