Рекордни нива на цените в България

Блогът на германското средно съсловие помества днес индекс за поскъпването на цените в Евросъюза. За месец юни, България е на едно от незавидните първи места, дори изпреварвайки Румъния, където цените са пораснали с 5,9 на сто, съобщава Дойче веле.

Според блогърите цените в България са се повишили със 7,3 на сто. По-зле от България са само Литва с 8,6 и Латвия с 11 на сто. Същата медия - блогът на германското средно съсловие - се спира и на намалялото в рамките на Евросъюза строителство през юни в сравнение с април тази година. И тук България е на незавидното трето място с минус от 3,8 на сто, изпреварена само от Испания с минус от 4,3 и Чехия с 4,1 на сто.

В същото време няколко германски медии отбелязват, че България продължава да е сред търсените туристически дестинации, докато румънските хотели се мъчели да се преборят с конкуренцията от Юг - главно България и Турция - сваляйки цените. В България обаче качеството на туристическите услуги било по-добро, отколкото в Румъния, пише например в онлайн-изданието си вестник Мителдойче цайтунг.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини