Откриха "супер-яката" площадка за селфита над Могилица

Изображение 1 от 3
   
  С изпълнение на българския химн от младата родопската певица Гергана Чолакова, в съпровод на гайда от  Кристиан Ковачев,  бе открита първата по рода си площадка за наблюдение  на територията на Община Смолян. Тя е наречена „Върхът“ и  се намира в землището на Могилица, на 9 километра от центъра на селото. До нея се стига само с високо проходими автомобили. Надморската височина на панорамната площадка е 1351 м. и от нея се открива уникална гледка към Кулата „Снежанка“, върховете „Карлък“, „Перелик“, „ Свобода“ и „Ком“, както и селата по течението на река Арда. Туристическата атракция е изградена изцяло със средства на Община Смолян, по програмата за туризъм. Инвестицията е около  45 хил. лв. Подът й е стъклен, за да се вижда красотата на планината. В направата на площадката с доброволен труд са се включили хора от кметство Могилица, от Горското, както и местни ентусиасти, съобщи зам.-кметът на Община Смолян Марин Захариев.
  "Искаме да поканим всички туристи от страната и чужбина да го посетят, за да видят красотата на Родопите и селата наоколо. Надяваме се да стане любимо място за туристите и те отново да се връщат в Родопите, които предлагат прекрасни условия за отдих и туризъм“, каза още Захариев.
  „Това е една дългогодишна мечта и се осъществи благодарение на Община Смолян. Мястото е подходящо, има хубава , отвесна скала и мястото е доста атрактивно. В момента се намираме на 1351 м. надморска височина. Денивелацията от площадката до реката е 351 м.“, каза кметът на Могилица Милко Кисьов.
   
  Селата по поречието на река Арда привличат много туристи. В района има над 15 туристически маршрути.
   
  „Тази  площадка е поредната атракция в района и очакваме да привлече много туристи.  Сезонът тук при нас ще продължи поне още един месец, защото  се очаква хубаво време. 
  Могат да се посетят различни пещери, има изградени нови вело маршрути, както и пешеходни маршрути, така че туристите ще бъдат задоволени“, каза още кметът на Могилица.
   
  Величка Петкова
  Източник: Smolyan.bgvesti.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 29.10.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще ви се наложи да бъдете нащрек, тъй като работата ви подставя в ситуации, в който трябва да се действа бързо. Добре ще е ако не сте сами в начинанията си, а си осигурите подкрепата на човек, на когото можете да разчитате. Имате късмет в личен план, където успявате да постигнете нещо, към което отдавна се стремите. Не пропускайте шансовете си.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Настроението ви днес е чудесно и са налице всички предпоставки да се радвате на един страхотен ден. Работата ви върви по план, а и вие не давате възможност за погрешни стъпки. Радвате се на ползотворно сътрудничество с близък колега. Обърнете достатъчно внимание на човека до вас , така че да се почувства щастлив.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Ще браните независимостта си, защитавайки интересите и правото си на личен избор. Не позволявайте чуждото мнение да влияе на настроението ви, работете върху задачите си старателно и отговорно. Това ще се отрази на възнаграждението ви, и колкото сте по-прецизни, толкова по-добре за финансите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Финансови и други интереси ще поставят някои от вас в условия да избирате между повече от една възможност. Няма да сте безразлични и към нечии нужди, очакванията към вас не свършват. Дайте си повече отдих и разнообразие в живота. Не се противете на онези, които с обич ще ви помогнат да се разтоварите от грижите ви.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Можете да си позволите повече разточителство за близките ви, без да се притеснявате, че ще пострада бюджета ви. На път сте да задълбочите връзката си, но помислете за поведението си, като не изпадате в крайности. Общият ви път изисква компромиси, готови ли сте на тях? Личността ви ще стане интересна и за други от противоположния пол.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Независими и открити, ще ви бъде по-лесно да изразите мнение и вземете отношение по спорен въпрос. Ще реализирате намеренията си, още повече, че мотивацията ви е силна. С подкрепа на подходящите хора ще спазите срокове или по-точно ще се включите навреме в интересуващо ви начинание или друго, важно за вас събитие.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Приемете събитията, а ако имате забележки се стремете към промяна, но с конструктивни решения и мирни средства. Изчистете съзнанието си от всякаква агресивна мисъл, проявете доброто у себе си. Така ще повлияете и на други да се развиват в правилната посока. Бизнес-делата ви навлизат в по-благоприятен период, пластовете се разместват.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Разпределете силите си за да ви стигнат за всичко, с което ще се ангажирате днес. Това е гаранция за успешно приключване и на срочните задачи. Роднини ще ви създадат тревога със свой здравословен проблем. Потърсете съвет и помощ от специалисти, не предприемайте самолечение.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Появата в живота ви на една личност ще събуди позабравени чувства. Приятели ще ви помогнат да осъзнаете пропуските с, но и да ги наваксате. Обърнете внимание на храната си. Полезно е да разнообразите менюто. Заложете на плодове и зеленчуци и по-малко на месо и мазнини.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  От днешния ден може да зависи част от бъдещата ви работа. Подхождате със завидно спокойствие към всеки проблем около себе си. Уверени сте, че няма нещо, с което да не можете да се справите. Постарайте се да сдържате емоциите си и да не показвате неодобрението си за неща, които не харесвате. Ще имате възможност за последна дума.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Част от вас са обхванати от колебания относно бъдещата си работа и това заплашва да дисбалансира настоящите ви задължения. Затова се съсредоточете върху момента и не губете време за излишни притеснения. С течение на времето ще успеете да намерите най-подходящия за вас избор. Необвързаните от вас са обсебени от привлекателна и загадъчна личност.
  29 окт 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С нечия подкрепа ще направите правилния избор, доверявайки се на опита и знанията. Не пропускайте да отдадете заслуженото, изразявайки благодарността си по подходящ начин. Вътрешното ви усещане за нещата ще ви подскаже как да се справите с несигурността си. Запазете доброто си настроение и вечерта, очакват ви приятни емоции.
  29 окт 2020
  Последни новини