Алексей Навални е изписан от болницата в Берлин

Критикът на Кремъл Алексей Навални е изписан от болницата “Шарите” в Берлин, където беше лекуван 32 дни. „Състоянието на пациента се подобри достатъчно, за да бъде изписан”, се казва в изявление на болницата.

„Въз основа на напредъка на пациента и текущото състояние лекуващите лекари вярват, че е възможно пълно възстановяване. Все още обаче е твърде рано да се преценят потенциалните дългосрочни ефекти от тежкото му отравяне”, пишат още от лечебното заведение.

„Решението да се оповести подробно състоянието на г-н Навални е взето след консултация с пациента и съпругата му”, казаха от болницата. Той е изписан още вчера, но съобщението е публикувано днес от съображения за сигурност.

Берлин заяви, че тестовете, направени в Германия, Франция и Швеция, са установили, че Навални е бил отровен с бойното отровно вещество Новичок. Западът поиска обяснение от Русия. Москва заяви, че тепърва ще проучва доказателствата по случая и засега отказва да започне разследване. Кремъл отрече каквото и да било участие в отравянето, а Путин предположи, че Навални сам се е отровил с Новичок

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Тц
    Тц
    2 0
    17:30, 23 сеп 2020
    Не могат няколко кучета да отровят. Богу са зле братята. Отровата им се фирясала
  • 2
    Пр
    Предателите
    2 0
    09:30, 24 сеп 2020
    За Русия този е предател. Ако искаха да го отровят досега, никой не може да му помогне. Отново шантажи срещу Русия. Яд ги е ЕС и САЩ , че Русия не се продава!
Последни новини