Подписаха договорите с одобрените проекти за междублоковите пространства в Димитровград

Изображение 1 от 3

    Кметът на община Димитровград Иво Димов и домоуправителите на спечелилите три проектни предложения от конкурса за „Озеленяване и благоустрояване на междублокови пространства и градинки” под мотото „За приветлива градска среда” – 2020г., сключиха договорите за финансиране на проектите.

    „Поздравявам гражданите за тяхната инициативност. Пожелавам бърза и безпроблемна реализация на проектите и държа да знаете, че общината е насреща при всякакви възникващи в процеса трудности”, заяви кметът Иво Димов.

    Росен Давчев, домоуправител на спечелилия проект за междублоково пространство на бул. „Трети март” зад бл.№17 сподели, че идеята за облагородяването и подмяната на част от съоръженията е била подкрепена от много от живеещите в околните блокове граждани. Проектното предложение предвижда монтаж на детски съоръжения – тройна комбинирана люлка, люлка-гнездо, клатушка везна, пейки с облегалка и кошчета с отпадъци. Г-н Давчев благодари на кмета на общината за това, че финансират подобни идеи и заяви готовността на хората, да реализират бързо проекта.

    Гергана Стоянова, която представлява живущите, спечелили проекта за подмяна и модернизиране на детската площадка в междублоково пространство на ул. „Л.Димитрова” и бул.„Хр.Ботев №37” разказа, че площадката там е със стари метални съоръжения. Новият проект предвижда подмяната им с нови и по-сигурни за играта на децата люлки и катерушки. Има обособен кът за спорт, финансиран по същата програма през 2018г., сега там се разширяват съоръженията с нов фитнес уред, а детските съоръжения ще бъдат допълнени с комбинирана двойна люлка.

    Междублоковото пространство на ул. „Цар Симеон” зад бл.№6 е третият спечелил проект с домоуправител Вълю Колев. Проектът предвижда пързалка, дъска за рисуване, пикник и тенис маса, а футболни врати ще превърнат пространството в още по-привлекателно място за игра и отдих.

    Общо 6 проектни предложения са кандидатствали в конкурса, като три от тях са одобрени от комисията след извършени оглед и оценка на направените предложения. Срокът за реализация е 30 ноември 2020г.

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      С.
      С.Д
      1 0
      16:08, 28 сеп 2020
      А площадката зад Хр.Ботев 51????Даже няма кой да я почисти!!!Молим ,да се обърне внимание-счупена е,и мръсна
    Последни новини