Смолянчанка плати задълженията на Захари, на ход са институциите

Изображение 1 от 4

    Десетки хора от Смолян, цялата страна и чужбина поискаха да помогнат на парализирания Захари, за който ви разказахме в репортаж на Анелия Веселинова за новините на ЕТВ. Мнозина дойдоха в офиса, за да дарят средства, с които да се платят здравните осигуровки на изпадналия в безизходица мъж. Смолянчанка обаче, трогната от съдбата на Захари, плати цялата дължима сума в размер на 1189,20 лв. Жената каза, че след като видяла репортажа се разстроила и веднага решила, че трябва да му помогне. Тя пожела пълна анонимност.
    Вече на ход са социалните служби, които се ангажираха още днес да предприемат действия за настаняването на Захари в болница, преминаване през ТЕЛК и съответно настаняване в социален дом с медицински грижи.
    Припомняме ви вчера те обяснсиха за ЕТВ, че са опитали чрез Спешна помощ и медицински екип да го закарат в болница, но той отказал.

    Както видяхте и в репортажа, Захари прилича на жив скелет, затрупан от боклуци, парализиран, гол от кръста надолу. В такова състояние го открива и младата майка Димитрина, която живее в квартал Устово. Състрадателното й сърце я кара да идва в изоставената постройка, да преодолява мръсотията и ужасната миризма, за да храни Захари. Казва, че от почти два месеца едната част на тялото му е парализирана, най-вероятно след инсулт. Не знае фамилията му, не знае на колко години е, знае само, че ако остане тук в това състояние през зимата...Захари няма да оцелее.

    СмолянБгвести ще следи отблизо развитието на случая и ако се окаже, че болният мъж има нужда от допълнителни средства за лечение, лекарства и битови нужди, ще възобнови дарителската кампания. Благодарим на всички хора с добри сърца, които откликнаха на призива ни за помощ.

    Анелия Веселинова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини