Борисов се хвали във Фейсбук как ЕНП го подкрепя

Изображение 1 от 3

    Българското правителство има подкрепата на Европейската народна партия, похвали се премиерът Бойко Борисов във Фейсбук, като цитира председателят на ЕНП Доналд Туск след срещата си с него в Брюксел. 

    Същевременно във Фейсбук профила си Доналд Туск обаче избира съвсем различен акцент, за да съобщи за срещата. И не споменава, че ЕНП подкрепя правителството.

    Пълният текст на поста на Борисов:

    "Имате нашата подкрепа"! Това ми каза президентът на EPP - European People's Party Donald Tusk по време на срещата ни в Брюксел. Двамата сме на мнение, че българското правителство постигна важни успехи както за страната, така и за европейската интеграция на Западните Балкани - тези политики могат да гарантират устойчиво развитие на България. Той ме поздрави за победата на ГЕРБ на провелите се частични местни избори и заяви, че редовните парламентарни избори са начинът всеки гражданин да изрази своето мнение. Според Туск системните партии като Политическа Партия ГЕРБ имат нужния капацитет, опит и разум да преведат страните си през кризата. Коментирахме и пакета от мерки за възстановяване, чрез които да се преодолеят последиците от коронавируса върху икономиките на ЕС. Европейската народна партия има голям принос в изготвянето на спасителния план. Ето защо семейството на ЕНП е най-голямото и най-силното!

    С Туск обсъдихме и първия Доклад на ЕК за върховенството на закона в целия ЕС. Той е обективен и отразява усилията на страната ни за борба с корупцията. България ще изпълни всички препоръки на Венецианската комисия и ЕК за реформи в съдебната система.

    Разбира се, Туск може да е казал тези думи, но видно от Фейсбук профила му той избира да акцентира върху друго, а именно - независимостта на съдебната система и борбата с корупцията в България.

    Ето и какво написа Доналд Туск:

    Открит разговор днес с премиера на България Бойко Борисов. Страната е извървяла дълъг път по време на неговото управление, но предизвикателствата остават. Необходими са допълнителни реформи, свързани с върховенството на закона, независимостта на съдебната система и борбата с корупцията - основни ценности на ЕНП. А демокрацията в България ще каже последната си дума на изборите.

    Източник: offnews

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Да
      да
      8 -2
      16:28, 2 окт 2020
      евросъюза е същата простотия като социалидтическият съюз. дори по -голяма. още около 15-20 години и ако не сме затрити ще го проумеем.
    • 2
      19
      1952
      7 -3
      18:28, 2 окт 2020
      Бойко,Бойко,не виждаш ли,че ти се смеят всички на всяко твое действие и всяка твоя дума.Махай се!Не ни излагай повече!
      • Аа
        АААААААААААААААААААА
        4 0
        09:58, 3 окт 2020
        В голяма грешка си. Европейските политици не му се смеят. ПОДКРЕПЯТ ГО. Вие си правете изводите за гей -съюза
    • 3
      Ye
      Yea
      4 -3
      19:31, 2 окт 2020
      Борисов освен крадец е и психопат.
    Последни новини