Финеър ще продава самолетна храна в супермаркети във Финландия

Финландският авиопревозвач Финеър (Finnair) ще започне да продава в супермаркетите храна от менюто, предлагано на пътниците в бизнес класата, за да запази персонала от кетъринг подразделението си и да предложи вкуса на самолетното изживяване на всички, на които полетите им липсват през пандемията от Ковид-19, съобщи Асошиейтед прес.

Държавната авиокомпания каза, че пилотната схема предвижда ястията да се предлагат първоначално в един магазин тази седмица.

Готовите храни включват например кюфтета от еленско месо, арктическа пъстърва и говеждо терияки в японски стил, като ще струват около 10 евро (12 долара), уточни ФинеърКитчън (Finnair Kitchen). Финеър е една от основните компании, които летят между Европа и Азия.

Авиокомпаниите по света се опитват да осигурят работа на персонала си през пандемията и да се възползват от желанието на хората да летят, в момент когато повечето полети не се разрешават заради ограничителните мерки. Някои предлагат симулационни полети, пътувания, при които самолетът излита и каца на едно и също място и дори само просто седене в самолета за известно време.

Кимо Сивонен, управител на магазин към веригата Кей-Ситимаркет Тамисто (K-Citymarket Tammisto), която ще предлага храната на Финеър, каза пред вестник "Илта-Саномат", че ястията няма да са толкова солени и подправени, колкото в самолета, тъй като във въздуха усещането на вкусовете е по-слабо заради голямата височина.

Продажбите на храна за вкъщи рязко се повишиха във Финландия от пролетта, след като около 60 процента от хората започнаха да работят дистанционно заради пандемията.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини