Тези места сякаш не са от този свят

Ако има нещо на този свят, което всички българи почитат, то това е нашата природата. Без съмнение страната ни е едно от най-красивите кътчета на света. Истината обаче е, че чудесата на Земята са неизброими.

От розови езера и зелени плажове до скални пейзажи, които е по-вероятно да се намират на Марс, планетата ни е пълна с изненади, а Love Exploring потърси и събра накуп най-необикновените сред тях.

Планината Данксия в Китай

Няма начин планините да бъдат по-цветни. Подобно на ярки слоеве на торта, синьото, червеното и жълтото тук се сливат, за да образуват националния геопарк Zhangye Danxia в Северен Китай. 

Снимка 501507

Чудноватите нюанси са резултат от милиони години пясъчни и минерални отлагания, докато вятърът и ерозия издълбават дълбоки хребети и корита в психеделичната скала.

Долината на смъртта в Намибия

Ако не бяха вкаменените дървета и горящите в оранжево дюни, този суров пейзаж би паснал идеално на повърхността на Луната. Но Долината на смъртта е сгушена не в някоя далечна луна или планета, а в бялата глинеста равнина на намибийския парк Namib-Naukluft.

Снимка 501506

Предполага се, че мъртвото езеро се е образувало преди повече от 1000 години. Но сякаш това не стига, а местността е оградена и от някои от най-високите пясъчни планини в света.

Пещерите на светещите червеи в Нова Зеландия

С въздушните си камери и криволичещата подземна река, пещерният комплекс Уайтомо в Нова Зеландия предлага нереална красота, наподобяваща нощно небе с много звезди.

Но всъщност именно блестукащите жители на пещерите са тези, които ги правят и толкова неземни. 

Снимка 501505

Arachnocampa luminosa е вид биолуминесцентни червеи, които тук се струпват с хиляди и организират блестящо шоу пред погледите на изумените туристи.

Вратата към ада в Туркменистан

Лесно е да разберем защо този кратер в пустинните райони на Туркменистан е известен като Газов кратер Дервезе или Вратата към ада. Смята се, че огнената пропаст се е образувала, когато съветска сондажна платформа се удря в естествена подземна газова камера.

Снимка 501504

В следствие на това, повърхностният слой земя се срутва, оставяйки след себе си масивен кратер, който изпуска отровен газ. За да се предотврати разпространението му, местните власти решават да запалят "Ада", а пламъците продължават да горят около пет десетилетия по-късно.

Мраморните пещери в Патагония

Бързо ни става ясно защо това чудо в Чили е спечелило името си. Калциевите карбонатни пещери са издълбавани от морето в продължение на хиляди години, а образувалите се вихри от тюркоаз, мента и опушено сиво изглеждат точно като мрамор. 

Снимка 501661

Отдалеченото им местоположение в Патагония пък е причината за малкия брой посещения от туристи, което помага и за съхранението на природния феномен.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.12.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Денят за някои от вас е от особена важност. Постъпките, които ще направите днес биха могли да променят посоката на живота ви. Мислете какво правите, и ако сте сигурни в желанията си не се колебайте. Шансът да успеете е значителен. Обещаващ е и новият подход, който внасяте в работата си.
02 дек 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Част от вас предпочитат да се отдадат на професионални занимания и няма да сбъркат. Днес шансовете ви за успех са изразени. Други имат нужда от почивка и развлечения и с удоволствие приемат отправена към тях покана. Емоциите са в изобилие, но това привлича околните към вас.
02 дек 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
На работното място са възможни конфликти. Ако сте по-търпеливи и дипломатични те могат да се предотвратят. Това се отнася и до семейството ви. Поставяйте си краткосрочни планове и ги следвайте. Така ще стигнете по-бързо до мечтите си. Промяна във външния вид ще ви донесе настроение и ще повиши желанията ви.
02 дек 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Този ден едва ли ще ви поднесе изненади, но ще бъде добър за вас. Имате възможност да свършите доста полезни неща, които впоследствие до голяма степен ще улеснят работата ви. Не пренебрегвайте проблема на ваш близък човек.
02 дек 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заемате се с работа през този ден, тъй като имате много задължения, на които не сте успели да обърнете достатъчно внимание през изминалата седмица. Във ваша полза ще ви бъде човек, на когото сте направили услуга. В личен план ви очакват недоразумения ако не оправдаете навреме очакванията на сърдечния си партньор по определен въпрос.
02 дек 2020

Хороскоп за Дева

Дева
В много посоки ще проявите волята и духа си днес. С активното си присъствие ще влияете положително на събитията и не само в подкрепа на собствения си интерес. Деловите представители на знака ще решават проблеми, свързани с държавните институции. Ще срещане разбиране и подкрепа, а към инакомислещите не бъдете строги.
02 дек 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Не насилвайте обстоятелствата, ситуацията ще се избистри от само себе си. Внимавайте с финансовите претенции на роднини. Може да не с продиктувани от безкористни чувства. Ако се случи така, че ви се провали среща с интимния партньор, вината не е задължително у него. Бъдете дипломатични и толерантни. Не допускайте излишни разходи.
02 дек 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Неутолима жажда за приключения ще ръководи постъпките ви днес. С присъщата си находчивост и ентусиазъм ще успеете да преобразите и вдъхнете живот и на най-тривиалните обстоятелства. Успехът ви сред противоположния пол придобива застрашителни размери. Успокойте малко темпото, дайте си почивка.
02 дек 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Имате много нови намерения и различни идеи за осъществяването им. Ако прекарате твърде много време в колебания обаче е твърде възможно да изпуснете добрите възможности, които имате. Доверете се на мнението на хората около вас, които са склонни да ви съдействат във всеки един момент. Стабилизирате отношенията си с човек, с когото не сте се виждали отдавна.
02 дек 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Предвид желанията и следвайки развитията в живота си, ще вземете правилните решения. Без умора ще се захванете с разработването на конкретна задача, предвиждайки чрез нея да подобрите финансите си. За други се очертава пътуване или организиране на семейно тържество.
02 дек 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Не смесвайте отговорностите си с отношението ви към околните. Овладейте вълненията си и не пречете на другите да си вършат работата. Не допускайте успехите ви да са за нечия друга сметка освен вашата. Правете го чистосърдечно и без излишна показност, другото е лицемерие и не води до никъде.
02 дек 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Общуването ви с подобни на вас, целенасочени и духовни хора е тласък за развитието ви. Без усилия ще привличате към себе си онези, с които споделяте еднакви ценности и заедно ще творите. Ще ви занимават и проблемите на близките ви, за тях вие сте спасителен пояс във всяка ситуация.
02 дек 2020
Последни новини