Затвориха за движение мост над р. Марица в Димитровград

Изображение 1 от 4

    От днес, 29 октомври е затворен за движение мостът, свързващ централната част на Димитровград с кварталите Марийно, Вулкан, Черноконево и гр. Меричлери.

    От четвъртък затварят за движение моста над Марица в посока кв.Марийно за около 4 месеца

    Започват строителни дейности по моста, който чака ремонт от 6 години, предвидени са строително-монтажните работи да приключат до 4 месеца.

    От днес влезе в сила и ново разписание за автобус № 2, превозващ пътници между Димитровград и квартал Черноконево.

    Първият курс на автобус №2 от Черноконево към центъра ще тръгва в 5:30  сутрин, а последният в 22 часа. Последният курс към кварталите ще е в 22:30 часа от спирката до "ВиК"-Димитровград. 

    Обходният маршрут за автомобили е по път III-663 (Чирпан-Симеоновград) и път I-5 (Стара Загора – Хасково). По време на ремонта няма да се допуска и преминаването на пешеходци по съоръжението, което значително ще затрудни преминаването пеш за хората между двата бряга на р. Марица.

    Достъп от града единствено ще има до стадион "Миньор" и автомобилния пазар, съобщиха от общината. 

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Пр
      Правят
      12 0
      13:14, 29 окт 2020
      Правят реконструкция на мост при най-високите води на р. Марица. Най-ниските води на р. Марица са през м. Юли и Август и близките им месеци. Но не и да затваряш мост при най високи води когато и валежите са най-високи. Р. Марица има голям водосборен район и едва ли това е взето в предвид. Защото климата в нашия район не се е променил много от стотина години. Защото обекти по водно строителство по р. Марица са се извършвали през летните месеци, когато валежите са почти нулеви както тази година. Има бюлетин за това и извършените СМР работи показват това.
    Последни новини