Възстановяват минералния басейн в град Меричлери

Изображение 1 от 2

  Проектът за развитие на балнеологията и рехабилитацията чрез разработване на находището на минерална вода в Меричлери е одобрен за финансиране по проекта „Растеж чрез активизиране на местния потенциал – ГАЛОП”, изпълняван от НСОРБ и Норвежката асоциация на местните и регионални власти. Това съобщи на днешното заседание на ОбС кметът на Димитровград Иво Димов. Той заяви, че Димитровград е сред десетте общини, които ще могат да получат финансиране до 800 000 евро за разработване на своята концепция за местно икономическо развитие.

  Ще възродят ли минералния басейн в димитровградските Карлови Вари?

  Тази на Община Димитровград е насочена към разработване на минералното находище и басейн, които от години не функционират поради липса на наематели. Припомняме че от древни времена минералният извор в Меричлери се сравнява с лечебните води на Карлови Вари.

  Проектът предвижда наред с рехабилитацията на минералното находище и развитие на балнеологията и спортно-рекреативния и културен туризъм чрез изграждане на общински комплекс и съпътстващи мероприятия в сферата на културата, местното производство на земеделски и занаятчийски продукти.

  През септември миналата година общинският съвет даде съгласието си за осъществяване на проекта.

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Да
   Да
   8 -1
   19:14, 29 окт 2020
   Да, но в Карлови Вари не разрешиха каолинови разработки. Сега прах и вода на едно място, какво става. Да напомним, че преди много години имаше и проект за изграждане на курортен център в гората между Меричлери и Великан. Папките и досега лежат прашни в архива на общината. Само с един басейн ако може да се възстановят и развият балнеологията и рехабилитацията, ама вие сте факири, герберите. Имате "солидни" дипломи.
  • 2
   Вс
   всичко може
   1 -1
   10:32, 30 окт 2020
   тези 800 хил. лева са напълно достатъчни за първоначално изграждане на комплекса, стига крадльовците от ОПГ "герб и приятели" да не окрадат минимум 60% от паричките!
  • 3
   Ед
   Един от Меричлери
   2 0
   12:30, 30 окт 2020
   Да го д... Ш кмет уй

  Хороскоп за 29.11.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Благоприятна възможност да проявите организаторските си умения. Съобразявайте се с обстоятелствата и ще напреднете. Овладейте връхлитащите ви емоции, за да ви е по-лесно си намерете някого, на когото да изплачете болката си. Семеен проблем постепенно отшумява и това ще ви успокои.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Повечето от вас ще предпочетат да се посветят на почивка през този ден, тъй като изминалата седмица е отнела голяма част от силите ви. Идеята ви ще бъде подкрепена от хората около вас, които едва ли ще ви оставят да скучаете. Проявете повече ентусиазъм относно планирано мероприятие, в противен случай рискувате да развалите настроението на близък човек.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Възможни са проверки от различен характер: финансови, семейни, приятелски. Въведете в ред документацията си, погрижете се за близките си и не пренебрегвайте поетите ангажименти. Не търсете непременно недостатъците у другия, помогнете му да изрази по-добре себе си, като го насърчите към това.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Възможно е обстановката у дома ви да е напрегната сутринта и с действията си най-вероятно няма да допринесете с нищо за промяната и към по-добро. Препоръчително е да не се задържате дълго време в къщи и да потърсите поле за изява навън. Делови начинания ще получат благоприятно и донякъде неочаквано развитие, което ще ви създаде допълнителна работа.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Много неща ще ви радват днес, но не можете да бъдете навсякъде. Трудно е да угодите на всички, но важното е да живеете пълноценно. Не изхвърляйте нищо, нещата не винаги са такива, каквито изглеждат. Предстои ви желана промяна, която значително ще свали напрежението, още повече, че ще има с кого да я споделите. Насладете й се.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Станете по-балансирани и не допускайте да ви връхлитат емоционални натоварвания. Излезте на чист въздух сред природата или се срещнете с приятни за вас хора. Случващото се ще бъде такова, че трябва да разчитате само на себе си. Очаква ви работа, но имате шанс да обърнете нещата в своя полза.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Стресът се отразява неблагоприятно на контактите ви днес, реагирате на всяка невинна забележка. Починете си и не влизайте в конфликти. Денят е подходящ за отмора, среща с приятели и неща, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не пропускайте да изпълните обещанията си, по тях съдят за сериозността ви.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Личният ви живот ви предлага много предизвикателства и като че ли днес поглъща цялото ви внимание. Трудно ви е да се съсредоточите върху каквото и да било. Днес от това нищо няма да изгубите, така че спокойно подреждайте интимния си свят.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се скъпите на комплименти и дори на моменти прекалявате. Бъдете по-уравновесени в тази насока, може да ви разберат погрешно. Някой от вас днес ще имат изключителен празник в семейството си. А ако се колебаете как да прекарате вечерта, знайте че ще ви бъде отправено предложение, което ще ви зарадва и отмори с настроението си.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Съзнателно ще промените отношението си към проблем, който ви е занимавал наскоро. Това ще ви помогне да се освободите от напрежението и да насочите погледа си към хубавите страни на живота си. С излъчваното от вас очарование ще привличате интереса на другите. Направете ги щастливи.
  29 ное 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Занимания на открито и пътуване с приятели може би ще удовлетвори страстта ви към приключения. Не се притеснявайте дори и да не сте в предни позиции на инициативата, това е чудесен повод да се разтоварите. Едва ли ще отхвърлите предложение за среща с някой, който не спира да ви вълнува.
  29 ное 2020
  Последни новини