362 са заразените с COVID-19 в Асеновград към днешна дата

Общинският оперативен щаб за превенция и борба с коронавируса заседава днес, 30.10.20 г., в община Асеновград.

362 са случаите на заразени с COVID-19 в община Асеновград от началното на пандемията до днес. Новорегистрираните от последните 24 часа са 15.

През последните две седмици ( от 17.10.20 г. до 30.10.20 г. ) заразените в града и населените места за 178.

За същия период са били хоспитализирани 31 души, а четирима са починали. 

Най-голям брой в последно време са случаите от шивашки цех в Асеновград.

Инспектори на здравната инспекция съобщават, че често се случва пациенти, които си правят PCR тест, да предоставят недостоверна информация. Така, обявяйки грешен телефонен номер или адрес, полицейските и здравните служители срещат трудност при откриването им, за да им бъдат връчени предписания. 

От щаба в Асеновград призовават гражданите да бъдат коректни, когато дават данни, за да не се губи време и да излагат на риск себе си и контактните им лица. 

В асеновградското формирование са констатирани 15 военнослужещи с положителни проби за COVID-19. Един от тях е настанен в пловдивска болница с леки симптоми. Останалите са на домашно лечение, а контактните лица на всички заразени са изолирани. 

В ромския квартал "Лозница" в Асеновград за последните две седмици няма случаи на заболели от коронавирус. Обстановката там е спокойна, като медиатор непрекъснато следи за спазване на противоепидемичните мерки сред населението. 

Някои от училищата в община Асеновград вече са преминали на дистанционно обучение. Констатирано е, че отсъствието при по-малките е в рамките на минималните стойности. 

Директори на училища уверяват, че мерките са изпълняват стриктно. Независимо че ученици не посещават учебни занятия присъствено, се прави дезинфекция на помещенията.

От РУ - Асеновград няма констатирани заразени с COVID-19 полицейски служители. Изследвани с PCR тест са 15 души, като всички са с отрицателен резултат. 

В пожарната на Асеноград има един карантиниран служител, който е контактен на заразено лице. 

Източник: Asenovgrad.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини