Байдън печели в ключовите Аризона, Уисконсин и Мичиган

Към 05:45 ч. българско време демократът Джо Байдън води с 264 електорални гласа срещу 214 за републиканеца Доналд Тръмп.

За избирането на президент са нужни 270 електора.

През последните часове стана ясно, че Байдън печели вота в Уисконсин, което му носи 10 електорални гласа, в Аризона (11) и в Мичиган (16).

Все още остават неясни резултатите в щатите Пенсилвания (щатът дава 20 гласа), Джорджия (16 гласа), Северна Каролина (15), Невада (6) и Аляска (3).

Изборният щаб на Доналд Тръмп подаде иск за спиране на преброяването на гласовете в Пенсилвания с аргумента за липса на "прозрачност".

Иск е подаден от щаба на Тръмп и срещу Изборната комисия на окръг Чатъм, Джорджия. Републиканците искат съдия да разпореди на окръга да осигури и отчете бюлетините, получени след 19:00 часа в изборния ден, когато вотът в щата приключва, предаде АП. Републиканската партия в Джорджия планира подобни искове в десетки окръзи. В този щат Тръмп има преднина 0.6% пред Байдън при преброени 98% бюлетини.

По-рано от щаба на Тръмп поискаха да се спре преброяването и в Мичиган.

По данни на АП резутатът от гласуването с бюлетини в САЩ е за Байдън 50.4% (72,038,030), за Тръмп - 48% (68,580,825).

Видеа по темата

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ор
    Орел
    1 -1
    10:07, 5 ное 2020
    Спомнете си щедрите суми, отпуснати за "развенчаване на митовете на Българската история", когато Левски беше наречен "лайн0", а османската империя - благородна и прогресивна. Ако Байдън спечели, тези пари се връщат в България и ах, каква демокрация ще разцъфне.
  • 2
    Но
    Ноком
    1 0
    20:47, 5 ное 2020
    "Юридически ще оспорим всичките щати, за които претендира Байдън, за мошеничество на изборите и измами в изборите на ниво щат. Има много доказателства, просто вижте медиите. Ние ще спечелим"

    Ама няма ли нашенски наблюдатели за честни избори в ЮЕСЕЙ, та се налага претендентите да се намесват.То както върви,май каубойския дуел с барабанлиите не е много далеч, а и секундантите от електоралните единици отдавна са заредили патрони в цевите?!Та резонните ми куесчънс са: Към такава тежковъоръжена демокрация ли се движим и ние и до кога един мижав прижки пасквил ще стоварва безотговорно беди върху "гордите" ни европейски крату../пардон-глави.?/
Последни новини