Англия остави отворени само училища, университети и магазини от първа необходимост

Частична карантина със значителни ограничения върху обществения живот влезе в сила в Англия днес - в момент, когато разпространението на коронавируса бързо се увеличава, предаде ДПА.

Мерките, които са сходни, но не толкова всеобхватни като тези при първата карантина по-рано през годината, ще действат поне до 2 декември.

Ресторантите, културните институции, спортните центрове и развлекателните обекти трябва да бъдат затворени, но училищата и университетите остават отворени. Търговските обекти също ще останат затворени за месец, с изключение на супермаркетите и други магазини, смятани за необходими.

Хората могат да излизат от домовете си само по основателни причини - за работа, спортни занимания, възстановяване или за да се грижат за роднини.

Шотландия, Уелс и Северна Ирландия създават свои правила за борба с вируса.

Националната здравна служба на Англия беше поставена вчера под най-високо ниво на тревога, а ръководителите казаха, че са сериозно обезпокоени от натоварването на здравните системи в особено препълнените болници.

Вчера Великобритания съобщи за 492 смъртни случая, свързани с коронавируса, през последното денонощие - най-големият брой от началото на пандемията.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини