Телевизиите в САЩ прекъснаха излъчването на брифинга на Тръмп

Редица големи американски кабелни телевизионни канали не излъчиха изцяло речта на американския президент и републикански кандидат Доналд Тръмп, по време на която той обвини противниците си в машинации.

Сред прекъсналите излъчването на речта на Тръмп са MSNBC, ABC, CBS, CNBC и NBC. То бе спряно, след като той каза, че организаторите на изборите броят невалидни бюлетини.

"Прекъсваме излъчването, защото това, което току-що каза президентът на Съединените щати, е предимно напълно невярно", каза водещият на CNBC Шепърд Смит. Той отбеляза, че няма доказателства за манипулация и Тръмп не е представил свои собствени доказателства.

"Отново сме в необичайна позиция: ние не само прекъсваме американския президент, но и го поправяме“, каза водещият на MSNBC Брайън Уилямс по време на предаването (публикувано в Twitter от журналиста на CNN Оливър Дарси).

USA Today също прекъсна излъчването на речта на Доналд Тръмп в своите акаунти в социалните мрежи, както и изтри записите от своите платформи. "Президентът Тръмп каза необосновано, че президентските избори са корумпирани и опорочени ... Нашата работа е да разпространяваме истината, а не неоснователни конспиративни теории", заяви главният редактор на USA Today Никол Карол.

Брифингът на Доналд Тръмп от 6 ноември беше първият от деня на вота. Тръмп заяви, че печели президентските избори, ако се отчитат само "законните гласове". Той, наред с други неща, обвини Демократическата партия и основните медии в манипулиране на бюлетини и социологически проучвания. По-рано неговият опонент, кандидатът за президент на САЩ от Демократическата партия Джо Байдън, призова спокойно да изчака окончателното преброяване на всички гласове.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Кр
    Краварника
    2 0
    08:52, 7 ное 2020
    Всички против Тръмп. Явно е прав и неудобен на кукловодите.
  • 2
    Да
    Дамян
    0 0
    16:37, 7 ное 2020
    Нашите медии да се поучат от американските.Да прекъсват и изтриват твърденията на всеки , който говори без доказателства." Нашата работа е да разпространяваме истината" твърдят истинските медии , а нашите , ако не знаят каква е истината , " си я измислят".
    • Мн
      мнение
      0 0
      17:56, 7 ное 2020
      Първата поправка на Конституцията на САЩ изрично определя свободата на словото; американските медии нямат правото, по Конституция, да ограничават свободата на словото, особено пък на президента - така те нарушават Конституцията, а това е федерално престъпление! После могат да коментират колкото си искат.
Последни новини