Топъл обяд за медиците на първа линия в болницата в Смолян

Изображение 1 от 5

    От днес учениците от Смолянската професионална гимназия по туризъм и строителство започнаха да приготвят по 45 порции топъл обяд за лекарите и персонала, грижещ се за пациентите с Ковид-19 в областната болница. Инициативата е на областния управител на област Смолян, а от гимназията приемат да я осъществят и го правят с огромен енстусиазъм.

    Приготвянето на храната започна още сутринта. Под ръководството на  майстор готвач, ученици от 12 клас запретнаха ръкави. Едни подготвяха продуктите, други миеха зеленчуците, трети опаковаха.
    На обяд храната пристигна в болницата. Там я прие главната сестра Диана Сурова. "Когато в три или в четири часа ти си се сетил, че не си хапнал нищо, да видиш един топъл обяд, може и на крак да го изядеш, това е нещо много и да знаеш, че това са детски ръце. Такова поколение е много добре, че расте в тази Ковид обстановка, за което адмирации", каза тя.
    Инициативата за приготвянето на топъл обяд е съвместна - на областния правител на Смолян Недялко Славов и Регионалното управление по образование. Продуктите за първите две седмици са осигурени. На идеята са откликнали и други дарители.

    Величка Петкова

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини