Учениците от 5 до 12 клас ще учат онлайн реши Пловдивският кризисен щаб

Съобразявайки се с аргументите на образователните и медицинските специалисти Областният кризисен щаб в Пловдивска област взе решение през следващите 2 седмици учениците от 5 до 12 клас да учат в онлайн среда. Така всички ученици от 5 до 12 клас от община Първомай също остават по домовете си.

Областният управител Дани Каназирева каза, че „решението е изключително трудно и аргументите на всеки са правилни“.  Тя подчерта, че не е сега моментът да се противопоставят лекари срещу ученици.

Д-р Димчева- секретар на РЗИ обясни, че през последните седмици заболеваемостта в областта е достигнала до 650-670 на 100 000 и макар да няма спад на нивото, то е видимо, че през последните 4 дни в областта има известно задържане, а това според медиците е в резултат на ограничените контакти между учениците и между учители и ученици.

О т друга страна началника на РУО инж. Иванка Киркова сподели, че е гласувала „въздържал се“ при взимането на това решение, защото все още няма отговор на въпроса какво ще се случи след изтичането на тези 2 седмици, но  добави: "Надявам се това решение да е правилно. Приемам мотивите, че на първо място е здравето, но се притеснявам на кое място е образованието".

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини