До 31 януари продължава онлайн обучението за учениците от 5-ти до 12-ти клас

Учениците от 5-ти до 12-ти клас продължават да учат онлайн до 31 януари 2021 г. Това става със заповед на министъра на образованието Красимир Вълчев.

"Нареждам в периода от 04.01.2021 г. до 31.01.2021 г. обучението на учениците от 5-ти до 12-ти клас, записани в дневна, вечерна, задочна, индивидуална и комбинирана форма на обучение и в дуална система на обучение, да се осъществява, доколкото и ако е възможно, от разстояние в електронна среда чрез използване на средствата на информационните и комуникационните технологии", се казва в заповедта на министъра.

Красимир Вълчев уточнява, че заповедта се издава поради необходимост от предприемане на мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19, с цел осигуряване на живота и здравето на учениците, на педагогическите специалисти и на другите служители в училищата.

Учениците от 1-ви до 4-ти клас се връщат за присъствено обучение в училищата от 4 януари 2021 г.

 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ис
    Истината
    1 0
    11:43, 2 яну 2021
    То пък едно ''обучение''... абсолютни неграмотници са днешните ученици, като това важи за 99% от тях. Мързи ги да гледат, но иначе по цял ден се зомбират във Фейсклюкарника и пред чалга каналите. За съжаление, голяма част от по-младите преподаващи са също толкова ограничени и неграмотни. Пълна гавра е днешното образование. Не става за нищо.
Последни новини