Код оранжев: Обилните валежи продължават, ще стигнат до 65 литра на квадратен метър

За 12 януари отново е обявен оранжев код за значителни валежи в областите Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Бургас и Сливен. Жълт код за валежи от дъжд и за поледици и заледявания, в много райони, в останалата част от страната. В Смолян валежите от дъжд продължават, като по-силни са в ранните сутрешни часове. Очаква се количествата да достигнат 35-65 литра на квадратен метър. Температурите остават положителни, максималната през деня ще достигне 6-7 градуса.

Днес валежите ще отслабват, в Западна България ще спрат и облачността там ще започне да се разкъсва. Ще духа слаб, в Източна България - умерен вятър от север-североизток, който до вечерта ще се ориентира от северозапад. С него ще продължи да нахлува студен въздух и на места в западните райони ще има условия за заледявания и поледици. Температурите ще се понижават, в повечето райони максималните ще са между 1° и 6°, по-високи - в източните райони от страната.

В планините ще е облачно, мъгливо и със снеговалежи. След обяд в масивите от Западна България валежите ще спират и облачността ще се разкъсва. Вятърът постепенно ще се ориентира от запад-северозапад и ще е до умерен. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 4°, на 2000 метра - около минус 1°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини