Доброто е заразно, продължава кампанията топъл обяд за лекарите

Вече почти два месеца учители и ученици приготвят топъл обяд за медиците на първа линия в болницата, а родопчани от цялата област даряват средства и продукти за каузата “За Доброто”.Ученици от Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство„Никола Вапцаров“ ежедневно приготвят вкусен и питателен обяд за
медиците на първа линия в борбата с Ковид-19 в МБАЛ „Братан Шукеров”-Смолян. Старта на кампанията беше на 23.11.2020г. и пордължава доднес, като всеки ден, екип професионалисти подготвя 45 порции втристепенно обедно меню – супа, основно и десерт.Работата се върши от екип от професионален готвач, осигурен от ОУ„Стою Шишков“- Смолян, трима педагогически специалисти по професионална подготовка, помощник кухня и медицинско лице, участващо при структуриране и избор на меню .Дарителските акции не спират, вече няколко месеца хора с „големи сърца” от цялата област продължават да даряват, за да има топла храна за хората в бели престилки.„Инициативата е на областния управител Недялко Славов.“ – пояснява директорката на СПГТС Антоанета Караджова.„След като сме тръгнали веднъж по този път, продължаваме. Щафетатапоеха преподавателите по практика, заедно с готвачи- професионалисти в готвенето. Уговорката е Клубът на професионалните готвачи в Смолянския регион да даде рамо на колегите от гимназията. Нашите деца са доказали своята зрялост и отговорност, както и че можем да им вярваме,
запретваме ръкави и няма да спрем до тук с каузата – топъл обяд за медиците на първа линия.“, категорично заяви г-жа Караджова.

Доброто е „заразно“ в инициативата „топъл обяд” се включват и други училища.Смолянска професионална гимназия по туризъм и строителство „Никола Й.
Вапцаров” – Смолян продължава с инициативата „топъл обяд” и презпървия месец на новата 2021 година.Инициативата се подкрепи от Областната дирекция на ДФ “Земеделие“ в Смолян, която организира събиране на продукти, произведени от земеделските стопани в региона.В подкрепа на доброто се включиха и учениците от Езикова гимназия – Смолян,ОУ „Стою Шишков, ПГ по техника и технологии „Христо Ботев”- Смолян.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини