Войната между жените и мъжете зад волана

Социологическият институт Harris Interactive осъществи по поръчка на списание "Auto Plus" анкета, която повдига основния въпрос:

"Какво мислят в действителност мъжете за жените зад волана?" и дали аксиомата "Жена зад волана е равно на постоянна опасност" е вярна.

На въпроса "Как мъжете приемат жените зад волана" 60% от запитаните са отговорили, че те спазват правилника, но за 64% това значи опасност.

От своя страна жените, или по-точно 54% от тях са на мнение, че мъжете са опасни на пътя и едва 16% смятат, че мъжете спазват правилника за движение.

На въпрос за недостатъците на половинките им, отговорите на мъжете не представляват изненада - 62% смятат, че те нямат чувство за ориентация, 55% - че не могат да паркират, а 27 % - че са агресивни зад волана.

При жените отговорите на този въпрос също са класически - 90% отговарят, че мъжете карат твърде бързо, а 85% ги смятат за агресивни на пътя. Въпросът за положителните качества е дал следните резултати - 73% от мъжете приемат, че жените зад волана са внимателни, но признават също и че проявяват хладнокръвие /54%/.

Малко изненадващо, но 48% от мъжете смятат, че жените се справят добре с каранено и владеят добре колата си.  При жените тези отговори за мъжете се дават съответно от 71% и 81%. Повече от 28% мислят, че мъжете умеят да запазят спокойствие зад волана.

Източник: bgnes

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини