Жени срещайте се с мъже, за да отслабнете!

Специалисти от университета "Макмастър" в Канада са установили, че жените приемат по-малки количества калории, когато се хранят в компанията на мъже, съобщи БТА.

Изследването, ръководено от Мередит Йънг, е обхванало 469 студенти от университета. Те били наблюдавани как се хранят в три ресторанта на самообслужване в продължение на една седмица.

Специалистите установили, че жените консумират храни с по-високо съдържание на калории, когато обядват или вечерят в компанията на други представителки на нежния пол.

Когато обаче споделят масата с мъже, жените ограничават приеманите калории. Количеството на калориите варира и според броя на сътрапезниците от двата пола.

Дамите, които се хранят в компанията само на една жена, консумират най-много калории - средно 670. Най-малко калории - средно 450 - жените приемат когато на масата им има повече от един мъж.

Проучването потвърждава теорията, че според жените начинът им на хранене е свързан с това колко атрактивни изглеждат в очите на противоположния пол.

Резултатите сочат още, че поведението на мъжете по време на хранене не се влияе от пола на сътрапезниците им. Предишни изследвания са показали, че жените, които консумират мазни храни като кюфтета например, не са възприемани като толкова сексапилни, колкото дамите, които изискано хапват салата.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини