В Хасково стартира турнирът „Братя Касабян“

  Хасково домакинства турнира по бадминтон „Братя Касабян“, въпреки здравната криза.

  При спазването на всички мерки, наложени от здравните власти, над 70 състезатели от цялата страна ще се борят за разпределението на медалите.

  В спортен комплекс „Спартак“, докато са извън игровия терен, те са отделени по групи, за да не се смесват тимовете.

  Мачовете са в два профила- двойки и смесени двойки и в различни възрастови групи. Участват ветерани, майстори, любители.  

  Заради пандемията тази година турнирът минава без участие отвън. Състезават се родни тимове от клубове в цялата страна. Домакините ще представят 20 състезатели. Очакват се медали, тъй като хасковлии традиционно са сред най-силните състезатели в този спорт.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Мл
   Млада българка
   8 -18
   14:03, 16 яну 2021
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
   • Ко
    Коцето
    12 -6
    16:23, 16 яну 2021
    Млада българко, ако наистина се интересуваш кои са братя Пюзант и Арсен Касабян, попитай при организаторите на едноименния турнир или някой хасковлия от поколението 55+. Малцина са тези, които не ги знаят.
   • 12
    123
    4 -1
    17:55, 16 яну 2021
    А какво е името на мелницата "Димитър Пилев". Мелницата е в Конуш, работи. Сега е "Братя Пилеви".
   • Тъ
    тъпа си
    6 -2
    21:08, 16 яну 2021
    Моме, тъпо звучиш ти, понеже си затлачена и нищо не знаеш за града, в който живееш. Сигурно не си чувала нищо и за Антонио Кръстев и Стефан Ботев. Може и за Григор Димитров да не си чувала, като гледам колко ти е пипето.
   • Jo
    Joker
    7 -4
    21:48, 16 яну 2021
    Млада българко, наистина звучиш тъпо! И то много тъпо, даже се оказа, че и с Google не можеш да разбереш кой са братята Арсен и Пюзант Касабян! Това са арменци, който са дали толкова много за българският спорт и гр. Хасково, колкото ти за 100 живота, няма да дадеш!
   • Mi
    Mike
    5 -2
    22:26, 16 яну 2021
    Млада българко,
    нормално е за младите хора да не знаят кои са братя Касабян,но ако сте от Хасково ,поне от обща култура за масовия спорт в града щяхте да сте чули за тях доста неща.
    Те са гордост за града ни и за българския спорт,като баскетбол,тенис на маса и бадминтон .
    Опитайте отново в Гугъл по търпеливо и ще научите много интересни неща за Пижо и Арсен Касабян .
   • Lo
    Lol
    9 -3
    23:29, 16 яну 2021
    Фамилията им може да не е българска, но са заставали гордо на българският химн, толкова пъти, колкото няма косми на кухата ти кратуна,млада българко!!!
   • Мл
    Млада българка
    3 -3
    11:06, 17 яну 2021
    В днешно време хората предпочитат да са злобни и агресивни. Факт!
    Аз съм такава и онакава, вие които сте умни и начетени, защо не написахте нещо смислено от което човек да се научи? Може и да съм такава, може да не съм достатъчно грамотна за да се справя с Интернет търсачката, е и? Автоматично съм под вашата категория и не заслужавам внимание.
    Скрити зад монитора показахте своите комплекси, нищо друго.

    Не се оплаквайте когато срещу вас стоят същите хора. Това сте вие, това привличате.
   • Jo
    Joker
    4 -1
    11:46, 17 яну 2021
    Вярно е че, хората в днешно време са злобни и агресивни! Факт! Ти си чистото доказателство!Така и не се разбра, какво толкова те вълнува, как е кръстен турнира по бадминтон,след като очевидно не се занимаваш с този спорт??????? Просто коментара ти беше, безсмислен и имаше, само омраза в него. Ако беше турнира, кръстен примерно братя Иванови, по-добре ли щеше да ти бъде?
   • Мл
    Млада българка
    1 -3
    12:32, 17 яну 2021
    Къде видяхте да коментирам народност/ националност?
    Попитах кои са те?
    Вече разбрах- спортисти кръстили школата си на себе си!
    И не е така както казвате.
    Попитах няколко човека, никой не знае детайли, само един ми каза " Едно време имаше един Касабян, събираше деца от училищата, тренираше ги баскетбол."

    За вас Жокер, толкова ли е трудно да напишете един изчерпателен пост?
  • 2
   До
   до Jack
   13 -5
   14:03, 16 яну 2021
   Къде си видял спортисти да тренират или играят с маски. Малко грамотност трябва.
  • 3
   Ар
   АРМЕНСКА работа
   6 -1
   11:44, 17 яну 2021
   Най великите Да се изпъчим и да се напънем АРМЕНЦИ ,другите да духат супата .Добре но няма ли зараза, Няма пандемия ,Няма епидемия Няма коронавирус . арменски номера.
   • Бъ
    БЪЛГАРСКА работа
    2 -2
    13:36, 17 яну 2021
    Най-великите! Да се изпъчим и да се напънем БЪЛГАРИ, да започваме да мразим и да завиждаме, другите да духат супата!Made in Bulgaria!
  • 4
   Ко
   КОГА
   4 -2
   17:49, 17 яну 2021
   Кога ще се възстанови името на парк христо ботев., кога . Тези арменци на 90 % фамилните имена са от Турски наименования
   • Мл
    Млада българка
    3 -2
    18:54, 17 яну 2021
    Произхода на хората е без значение, тъжното е,че се поставят имена на неизвестни за широката общественост хора.
    От толкова възмутени единствено Коцето е написал нещо смислено което може да даде някаква ориентация. В Гугъл, под името братя Касабян не излиза никаква информация, когато написах имената им, нещата се промениха.

    Относно питането по-горе за мелница "Димитър Пилев". Там имаме една семейна история. Беше отдавна, тогава когато сложиха буквите на мелницата. Попитахме един познат от Конуш "Кой е Димитър Пилев? С какво е известен?" ,човекът отговори " С какво да е известен?! Тя жена му беше учителка, тя е известна на децата в селото. Димитър си отгледа децата и те му кръстиха мелницата."
    Хубаво е да се мисли когато се кръщават обекти на хора. Най-малкото което може да се направи е да се сложи някаква информация в Уикипедия.

    Не е смешно да питаш, просташко е да се изсмееш на този който иска да се научи.
    А простаци в днешно време- дал Бог, с лопата да ги ринеш.
  • 5
   Ка
   Какво?
   2 0
   21:06, 17 яну 2021
   Кой е този парк Христо Ботев???Какво общо има това с арменците??? Кажи едно фамилно, арменско име, което е от турско наименование!?! Въобще, можеш ли да обясниш, какви волни съчинения е сътворила, твоята фантазия?
  • 6
   Го
   Гогуш
   3 -1
   22:00, 17 яну 2021
   Как може толкова много хора без маски? Арменска му работа... Не мислят за последствията както винаги...
  • 7
   Па
   Панаетюф Теню ут Гереня
   3 -1
   23:43, 17 яну 2021
   Българко млада българко, га та гледам и та слушам ужас ма обзема.
   Хората ти икат, питай хора, не компютър.

  Хороскоп за 26.02.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
  26 фев 2021

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
  26 фев 2021
  Последни новини