Ромите, останали без дом, се надяват на помощ от добри хора

Ромите, останали без дом в Смолян, се обърнаха с молба за помощ. Многодетните семейства пострадаха при пороите преди дни, след като свлачище разруши къщата, в която живеят. Хората останаха само с едните дрехи на гърба си. Нуждаят се от покъщина и средства, за да възстановят домовете си. Община Смолян предостави на семействата временни жилища. В едното вече се е настанила Цветка Райчева с мъжа си и сина си. При тях са и внуците им. В малкия апартамент общината е сложила легла, доставени
са им и дърва. Помощта е навременна, но временна, защото Цветка и децата й искат да се върнат в махалата и да възстановят дома си там. Нужна им е още помощ. Другото многодетно семейство със 7 деца отказало общинското жилище. Обяснението на бащата Асен Райчев е, че децата му са палави и се страхува да не направят поразии. Освен това двамата с жена му ходят на работа, а децата - на детска градина и в махалата им е по-добре. В съседна на разрушената къща се подготвя една стаичка за семейството. От общината са предоставили плоскости за покрива, прозорец и врата. Семейството има нужда от обзавеждане. "Всичко ни трябва, легла, юргани, дрехи", казва жената на Асен Кръстина. Местната управа ще предложи на Общинския съвет на семейството да се предостави безвъзмездно право на строеж, за да си построят нова къща. За това обаче ще трябват и доста средства. "Как да строя къща без пари?", пита Кръстина. Ромите ще са благодарни за всяка помощ. Помолиха ни да изпишем отделни банкови сметки
за всяко от семействата, за да може тези, които решат да им помогнат, да го направят за конкретно семейство.

Банкови сметки:

1. Юробанк България АД IBAN:BG84 BPBI 7924 1083 4977 01  BIC:BPBIBGSF  Цветка Асенова Райчева

2. Юробанк България АД IBAN:BG49 BPBI 7927 4042 4406 01  BIC:BPBIBGSF  Янко Стефанов Райчев
Янко има три деца, грижи се и за баща си.

3. Юробанк България АД IBAN:BG97 BPBI 7924 1066 8576 02  BIC:BPBIBGSF  Кръстина Атанасова Стойчева
Семейството има седем деца.

4. Юробанк България АД IBAN:BG12 BPBI 7927 4042 6309 02  BIC:BPBIBGSF  Стефан Митков Райчев
Стефан също има три деца.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
28 фев 2021

Случаен виц

Последни новини