От днес в БЧК- Хасково възобновиха обучението на кандидат-шофьорите

От днес в БЧК-Хасково рестартираха курсовете за оказване на първа долекарска помощ, през които задължително минават кандидат-шофьорите.

Директорката на Областния съвет на червенокръстката организация Минка Мечеринкова съобщи, че до 9-ти февруари курсовете са запълнени.

Четирима са лекарите, който водят лекторските  в специално оборудвания за целта кабинет в БЧК. Всеки курс е от по десетина души. За седмица през курса минават около 50 души.

Тази дейност беше прекратена в края на ноември, след заповед на здравния министър. В БЧК -Хасково тогава е имало осем пълни курса. Записаните в тях сега приоритетно са включени в новите.

Българският Червен кръст възобнови провеждането на курсовете по първа долекарска помощ, след новата заповед на министъра на здравеопазването от 15-ти януари, с която бяха разхлабени част от мерките, касаещи програмите за обучение.

Със спирането на обучението в БЧК преди два месеца шофьорите, на които им предстоеше да получат свидетелство за управление на моторно превозно средство, се оказаха в абсурдна ситуация, тъй като дори с издържан изпит пред ДАИ, те не можеха да получат книжките си от КАТ заради липса на удостоверение от БЧК.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини