Не съществуват болести като рак и СПИН

В кризата, когато парите не достигат и цените на лекарствата плашат, особено ценни са съветите как да помогнем на организма си с прости методи, които не изискват и пари.

Как да се направи това съветва на страниците на в. "Аргументи и факти" Иван Неумивакин, професор, доктор на медицинските науки, един от пионерите на космическата медицина в бившия СССР, предаде БТА.

"Стига сме обвинявани за всичко екологията. Една от главните причини за повечето наши болести се крие в нас самите. Опитайте се месец да не миете пода в жилището. Ще се покрие с мърсотия. А организма си не промиваме с години и се учудваме, че нещата не вървят.

Водата в града се хлорира - по друг начин не може да се неутрализира цялата мърсотия, която попада в нея. Но хлорът образува диоксин - това е страшна отрова, която, натрупвайки се в организма, разрушава имунната система, ендокринната, репродуктивната и други функции" - твърди проф. Неумивакин.

"Когато през 1964 г. създавах болница за космонавти, разбрах, че само с лекарства няма да опазим здравето на пациентите си", разказва професорът. "И тогава въведох практиката редовно да се промиват вътрешните кухини на организма с чиста вода. Както добрият стопанин измива жилището, така трябва да промива и тялото си отвътре", твърди руският учен.

Според него още със събуждането първата ни работа трябва да е да изпием чаша чиста вода. А след като свикнем и по две чаши. Към нея се добавя щипка сол - по 1 грам на 1000 мл. вода. Нужни са 4-5 грама сол на ден, тъй като дефицитът й нарушава обменните процеси в организма.

А ако приучите организма си към няколко капки кислородна вода, никакви зарази няма да ви ловят. Става дума за най-ценното вещество, което организмът "изработва", но заради замърсяването на водата и храната винаги не ни достига, твърди руският учен.

Без кислородната вода организмът, който постоянно е атакуван от вируси, микроби, паразити, просто не би могъл да съществува. Нито една реакция в него не минава без участието на кислородната вода. Това е най-достъпното и евтино средство за повишаване на имунитета. То помага за профилактика на най-честите заболявания и за домашно лечение, казва проф. Неумивакин.

"При приемането на кислородна вода и поставянето на намокрена с нея салфетка на гърдите, изчезват болките в сърцето, аритмията, намаляват пристъпите на бронхиалната астма. Аз самият редовно приемам кислородна вода, твърди проф. Неумивакин. И само по този начин мога да обясня защо на 81 години не използвам асансьор и не се задъхвам, когато се качвам по стълбите.

"Понятието "космическа медицина" може да се разглежда в по-широк смисъл: това е медицина на бързите, ефективни методи за всеки ден, за всеки случай от живота. През над 50-годишната си практика съм се убедил, че не съществуват болести като рак, СПИН, болестта на Алцхаймер... Това са само състояния, предизвикани от годините неправилен начин на живот" - твърди проф. Неумивакин.

Според руския учен докато диша човек, не е късно да промени начина си на живот. "20 минути, отделяни всеки ден за поддържане на оптималното състояние на организма, и всички болести ще изчезнат. Гарантирам ви го като лекар" - казва проф. Неумивакин.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини