Денкова танцува с любимия саксофонист на Путин и Клинтън

Игор Бутман, Мария Петрова и Алексей Тихонов.
Снимка: liveinternet.ru

Преди девет години за първи път бях в България отново на джаз фестивала в Банско, каза световноизвестният джаз саксофонист от Русия Игор Бутман, представяйки концерта си тази вечер в рамките на фестивала.
Бутман сподели, че му предстои в края на август да идва в България, където ще снима филм от популярната поредица в Русия "Ледников период" с партньор Албена Денкова. Той самият е бил хокеист и продължава да отделя време за кънките. Имал е друга партньорка, но тя в момента очаква дете и той е избрал Албена. Разбира се, по някакъв начин в бъдещия филм ще присъства и саксофонът и обеща да не "изпуска" на леда една от най-прекрасните, както той се изрази, балерини на леда.
 
Самият Бутман е един от най-големите съвременни джаз музиканти - саксофонисти, роден в Санкт Петербург, но завършил Бъркли колидж по музика и концертира по целия свят, като е свирил с най-големите музиканти в света, включително и в САЩ. Малко преди да завърши мандата си, Бил Клинтън в Москва е свирил заедно с него и е споделил, че това е най-добрият саксофонист, който е слушал и е щастлив, че си партнират. Наскоро при среща настоящият мин.-председател на Русия Владимир Путин му е казал, че е любимият му саксофонист. Музикантът още утре рано сутринта заминава на поредните си турнета в Италия и в Израел. Той е в България със своя квинтет, в който има музиканти, с които е свирил вече повече от 11 години. Неговата програма на джаз в Банско е определяна от специалистите като една от най-силните на фестивала, която доказва доброто му художествено и наистина европейско равнище.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини