Студено време, с отрицателни средноденонощни температури

Отново жълт код, но този път за студено време и минусови температури е обявен за днешния 13 февруари в цялата страна. В Смолянска област минималната температура за денонощието е минус 10 градуса, в ранното утро термометрите показват минус 6. През деня температурата ще се повиши максимум до минус 3 градуса. Ще бъде облачно, с кратък снеговалеж.

Днес облачността ще продължи да се увеличава и вплътнява и до вечерта над цялата страна ще е значителна, а около и след обяд от югозапад ще започнат валежи от сняг. Сутринта северозападният вятър ще отслабне и ще е слаб, в Дунавската равнина и Източна България до умерен. Ще е студено с максимални температури между минус 4° и 1°.

Над планините облачността от югозапад ще се увеличава и още преди обяд над повечето райони ще е значителна, а около обяд в масивите в Югозападна България ще започнат валежи от сняг. Вятърът постепенно ще отслабва и след обяд ще е умерен от север-северозапад, по най-високите и открити части - силен от запад. Ще е студено с максимална температура на 1200 метра около минус 7°, на 2000 метра - минус 11°.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини