Смолян се преклони пред вечната памет и безсмъртие на Апостола на свободата

    Смолян отбеляза 148-та годишнина от обесването на Васил Левски. Неговата всеотдайна обич към България и жертвоготовност за свободата на родината са най-яркия пример за патриотизъм. Светла и дълбока е дирята, която остави след себе си Дякона, мъдри и непреходни са думите му. Наш национален дълг е да се стремим ежедневно към заветите на Апостола на свободата, чиято святост и актуалност завинаги извоюваха безсмъртието му.
    Пред бюст-паметника на Васил Левски в квартал Райково цветя и венци поднесоха и се поклониха заместник-областният управител Андриян Петров, кметът на община Смолян Николай Мелемов и заместникът му Марин Захариев, началникът на РУО-Смолян – Мария Семерджиева, командирът на 101-ви Алпийски полк – полковник Димитър Кацаров, директорът на ППМГ „Васил Левски“ – Мария Илиева, представители на държавни институции и ведомства, културни институти, ученици, граждани.
    След като бе отдадена почит към Апостола, в Спортната зала на ППМГ се проведе традиционното състезание „Лъвски скок“. С цел спазване на противоепидемичните мерки, спортната проява се провежда без публика във всяко училище, носещо името на Левски.
    Част от ежегодните мероприятия в региона и страната, свързани с отбелязването на тази паметна дата, на която България губи най-свидния си син, бяха отменени, поради пандемията. Това обаче не възпрепятства всеки, който носи Левски в сърцето си, да му отдаде почит. През седмицата, избягвайки струпвания, много граждани поднасяха венци и цветя, и се прекланяха пред паметта на Апостола.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Не
      НЕДОСТОИНИ
      4 0
      20:41, 19 фев 2021
      Мелемов, семерджиева, маринчо - недостоини да стоят в този ден пред паметника на апостола. Бог ще ви накаже за гаврата и всичко.
    Последни новини