Кметът на Забърдо е отличен с награда за реклама на България

С награда за реклама на България е отличен кметът на чепеларското село Забърдо Валентин Черпоков. Високото признание е от „Дестинация България”, което представя различните видове туризъм в страната, туристическия продукт на местните икономики, българските общини, продукти и услуги за хотелиерския бизнес, и всичко, свързано с туризма в България. Изданието участва и със специализирани броеве на международни туристически борси и ежегодно отличава с награди добрите практики в родния туризъм.

"За нас е чест, че кметство село Забърдо, област Смолян, е удостоено с отличие в категорията „За утвърждаване на България като целогодишна туристическа дестинация". Критериите, от които Комисията за номинациите се ръководеше, са постигнати високи резултати в управлението и работата на кметството в направленията бизнес, култура, туризъм”, заявяват организаторите.

Наградата ще бъде връчена на Черпоков на официална церемония на 24 февруари в София. Спецовете в туризма се удивили как селски кмет се е превърнал в негласен световен посланик на България. Впечатлени са от това, че кмета на Забърдо години наред кани и посреща посланици на десетки държави у нас от всички континенти, както и на оригиналната реклама на страната ни с песните на състава на Евробабите от селото.

Кметът на населеното място Валентин Черпоков, който има 6 успешни мандата, е категоричен, че Забърдо е селото с най-много атракции. То вече има златен печат за уникално и развито селище. Черпоков получи през декември м.г. и приз за атракционен туризъм от Балканските награди на туристическата индустрия 2020. "Сега очаквам и Европа да ни признае за малко населено място с най-много атракции - 29. Туризмът изисква ежедневна работа и лично отношение, Родината ни заслужава това", казва Черпоков.

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини