Игричките, с които Мъск загуби 15 милиарда за ден

След огромния скок на акциите на Tesla през миналия месец, сега Илон Мъск отново отстъпи първото място в класацията за най-богатите хора на света на Джеф Безос. Към днешна дата, 24 февруари, състоянието му се оценява на 180 милиарда долара, според Bloomberg Billionaires Index.

В понеделник, 22 февруари, акциите на Tesla на фондовата борса преживяха най-големия си срив от септември миналата година - с 8.6%. А това движение надолу коства 15.2 милиарда от нетното състояние на Мъск, които той загуби само за ден.

Според финансови анализатори, този продължаващ спад в цената на акциите на компанията за електромобили може да се окаже неочакван ефект от изразената подкрепа от страна на предприемача към криптовалутите. Също така, в началото на месеца той инвестира милиард и половина долара от парите на акционерите на Tesla в биткойни.

Докато Мъск обяснява в Twitter как криптовалутите са много по-изгодна инвестиция дори и от златото, а парите са "данни", които са обект на латентност и грешки, той успя да натрупа около милиард печалба от скока в цената на биткойна, който сам предизвика.

Но явно смелите му вложения поразклатиха имиджа на Tesla на борсата и това доведе до голямата загуба от стойността на акциите. Сега тя вече е свързана до известна степен и с колебанията в цената на "дигиталното злато" - не само нагоре, но и надолу, предава Yahoo Finance.

Тези 15.2 милиарда обаче надали ще спрат игрите на Мъск с криптовалутите. А ако искаме и ние да вложим пари в тях, задължително трябва да следим профила му в Twitter, защото само с няколко думи успява да предизвика големи скокове и спадове в стойностите им. И това очевидно все повече му харесва.

Източник: lifestyle.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  Az
  az
  1 0
  10:01, 26 фев 2021
  Е да ама на биткойна цената изведнъж се срина от 50 палки стана на 45 , не че не са на далавера пак де щото го купи на 40 хиляди Мъск.

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини