БСП иска предсрочно освобождаване на управителя на Онкоболницата в Хасково

  Управителят на Специализираната болница за активно лечение по онкология в Хасково д-р Матей Матеев да бъде освободен предсрочно, поискаха общинските съветници от представителна група на БСП в Хасково. Искането им е внесено като извънредна докладна записка.

  Мотивът им за това е, че д-р Матей Матеев едновременно е управител на Онкоболницата и на МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград.

  „Прекалено дълго време се нарушава закона. Съгласно чл.20 от Закона за публичните предприятия това не е разрешено“, заяви общинският съветник Богдан Кирилов. Той уточни, че за случая още преди време са сигнализирали в Общинския съвет, чрез многократни запитвания към кмета на общината, но управляващото мнозинство не е взело отношение по казуса.

  Въпросът е бил повдиган и на комисии, включително и по време на заседания на Общинския съвет, допълни общинският съветник Камен Тодоров.

  Искането на БСП е било входирано днес следобед и минути по-късно беше разгледано на предварително насроченото заседание на Постоянната комисия по обществен ред и законност.

  Председателят на комисията Иван Минев заяви, че е трудно да се вземе решение от днес за утре и да се освободи управител на болница в условията на пандемия, а и друг е моментът дали има реални основания за това. Той беше на мнение, че е важно да се чуе решението на ресорната Здравна комисия, която вече е заседавала и няма да има възможност да разгледа докладната, която е внесена в последния момент.

  Общинският съветник Тодор Кръшков, който е член на ПК по обществен ред и законност, заяви, че при предсрочното освобождаване на д-р Матеев, то той ще може да се съсредоточи само върху работата си в МБАЛ „Света Екатерина“ в Димитровград и ще бъде полезен на болницата, в която има и Ковид отделение.

  В крайна сметка ПК по обществен ред и законност гласува да допусне докладната записка да влезе в дневния ред за разглеждане на заседанието на Общинския съвет и я подкрепи с 4 гласа „за“ и 3 „въздържали се“. Крайното решение за освобождаване на управителя на Онкото д-р Матеев ще бъде взето утре на онлайн заседанието на местния парламент.

  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (9)

  • 1
   Не смеем да се борим с дрогата по улиците на Хасково , оть там бат Къньо Маймуната и Тенчо Сервитьора за ни бият
   ....
   Затва гледаме да онодим някой доктор - жертва от тия дето няма закрила
  • 2
   66
   666
   31 -1
   20:13, 25 фев 2021
   В момента така нареченият КЪНЧО МАЙМУНАТА вече не е никакъв нещата стоят по съвсем различен начин има едно разместване което не знаят хората човекът който командва в Хасково се казва ТЕНЧО ЛИЛЯНОВ
   • То
    Тони Бонбона
    15 -2
    21:32, 25 фев 2021
    Малкият Марикон какво командвал ??
   • АБ
    А бе нещо са бъркаш
    21 -1
    21:33, 25 фев 2021
    Човека зад Тенчо Лиляновнму викат червеният полковник Величко Минев!
   • Гъ
    ГЪДИ ГЪДИ
    11 -3
    02:44, 26 фев 2021
    Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 3
   Ко
   Колио
   3 -1
   22:00, 25 фев 2021
   Коментарът е заменен с този текст от редакторите заради обидно,расистко или нецензурно съдържание!
  • 4
   00
   007
   4 -6
   22:41, 25 фев 2021
   Не знам за тенчовци и Минев и тен подобни но в града има едно лице което наистина внася респект и уважение и страх сред всички бизнесмени милионери мафиоти и така нататък едно ВКР на име МАРИН който директно контактува и заповядва на задкулисието в Народна Реоублика България хора които са в час с нещата знаят за кого говоря и кого споменаван.....
   • Аа
    АА
    5 -4
    08:03, 26 фев 2021
    Да не е марин димитров / /.
  • 5
   Ко
   Кой
   2 0
   19:12, 26 фев 2021
   Кой е този б****к защото не се сещаме само с името Марин?

  Хороскоп за 19.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  19 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  19 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  19 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  19 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  19 апр 2021
  Последни новини