Д-р Николай Христов: Личните лекари са изолирани от ваксинациите срещу коронавирус

В момента личните лекари са изолирани от ваксинациите срещу коронавирус. Само част от тях са получили ваксини, и то в мизерни количества. Това каза по БНР д-р Николай Христов, общопрактикуващ лекар от Варна.

По думите му в момента хората са "засилени по опашки пред фургони" и организацията на имунизациите не е организирана добре. В листата на д-р Христов има чакащи 185 души, а до момента е поставил ваксини на 20, защото няма количества.

„Хаосът, който се създаде между нас и институциите, действа демотивиращо“, подчерта Николай Христов. Според него е налице лошо планиране и на местно, и на централно ниво на ваксинационния процес у нас.

Във Варна има 300 практики, излязъл е списък с 80, които трябва да получат ваксини, без яснота по какви критерии, поясни Николай Христов.

„Който е преживял банановите опашки, така беше, като дежа вю“, коментира общопрактикуващият лекар и допълни, че последният на опашката е "пациентът, който го отнася".

Поставянето на ваксина не е просто нещо, категоричен е общопрактикуващият лекар, който даде пример за неправилно съхранение на ваксина в хладилна камера, което прави ефекта й сравним с този на изворната вода.

Общопрактикуващият лекар е разработил собствена листовка за пациентите с информация за ваксините, която ги интересува.

„Ако искам да бъда разбран, трябва да го кажа на пациента по начин, по който да го разбере. Хората наистина се страхуват.“

Д-р Николай Христов коментира и разписването на отделните стадии на ваксинирането у нас:

„Просто схемата беше прекалено сложна – при нас сложните схеми не работят.“

Източник: БНР

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

 • 1
  3,
  3,14
  1 0
  10:58, 26 фев 2021
  Нещо свястно да е направила тази полукомунистическа управляваща партия за тези десетина години?Изчезвайте от живота на хората,гадове мръсни!
 • 2
  Га
  гардиън
  1 0
  14:17, 26 фев 2021
  "Европейските страни не ползват ваксината АСТРА ЗЕНЕКА!"Защо е пробутват само на българите-защото никой не ни смята за хора в Европа и света!Хора,бдете1

Хороскоп за 19.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
19 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
19 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
19 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
19 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
19 апр 2021
Последни новини