Съдът отхвърли иска за разпускане на партия Възраждане

Софийският градски съд отхвърли иска на прокуратурата за разпускане на политическа партия „Възраждане“, съобщиха от СГС. 

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 14-дневен срок от връчването му. 

Съдът осъжда Държавата, представлявана от министъра на финансите, да заплати на "Възраждане" разноските по делото в размер на 1350 лева, става ясно още от решението на СГС.  

Делото беше образувано по искане на Софийската градска прокуратура. Тя твърдеше, че има деклариране на неверни данни за присъствието на най-малко 500 граждани с избирателни права на Учредителното събрание на партията. 

Твърденията на Прокуратурата относно присъствалите на учредителното събрание лица и представени декларации, не се потвърдиха, а напротив – се опровергават от събраните в хода на производството гласни доказателствени средства, като всички разпитани свидетели заявяват, че са присъствали на проведеното учредително събрание и са подписали декларация за индивидуално членство, пише в решението на съда. 

Източник: offnews

Коментари в сайта (4)

  • 1
    3,
    3,14
    8 -2
    13:55, 26 фев 2021
    Както съда отхвърлии иска на ГЕРБЕРАСТИТЕ за забрана на ВЪЗРАЖДАНЕ,така и ние трябва да изхвърлим тази идиотска партия от власт!На 4 април-всички пред урните!За който си искате гласувайте,но не за тях!Помислете за децата и внуците преди да пусните бюлетината!
    • Ко
      Констатация
      1 -4
      16:10, 26 фев 2021
      И кои са мераклиите за власт?.
      Корнелия Нинова - приватизаторката на,, Техноимпекс'', разследвана за кражба на милиони.... .. Мая Манолова, свързвана с Братя Галеви, с поправката Ванко 1, Костинбродската афера, КOЙ и Пеевски,автор на калпавия изборен кодекс срещу когото сега реве........
      ..... , Румен Петков-Запалката, предизвикал най-големият скандал в МВР, срещал се с мутрите Галеви, организатор и пряк участник в източването на седем банки от Аферата „Акрам“..... Александър Томов-Лупи, бивш Вицепремиер, съден за източване на „Кремиковци“ и ЦСКА, собственик на офшорни компании....... Татяна Дончева, адвокат на „Мултигруп“ и доста „мутри“......... Христо Иванов, бивш министър на правосъдието, с две години трудов стаж през живота си, храненик на чужди фондации, а сега на издръжка от съпартийци............Въпросният Костадин Костадинов-Костя Копейкин( партия Възраждане) , обвиняем за кражба на стотици хиляди левове от партийни субсидии....
      Да не забравим и Трубадура на чалгата и мутрите Слави Трифонов....

      Че той Бойко е ангел пред всички!!!
  • 2
    ~
    ~
    3 -2
    16:55, 26 фев 2021
    Прокуратурата на П е е в с к и пак се издъни.
  • 3
    На
    Най-противното
    3 -1
    08:01, 27 фев 2021
    Най-противното е, че съдът не е съд. Занимава се с чисто българска партия, нормално регистрирана и упражнява рекет. Защо не се занимае с дпс или герб. Едната е протурска, етническа партия с няколко предателя, а другата е прогерманска партия с пари на фондация "Ханс-Зайдел". Това никой не вижда, нито прокуратура нито съд. Никой не спазва закона.
Последни новини