Тръгна делото за трафик на 19 кг хероин, скрит в кухините на Опел

В Окръжен съд – Хасково тръгна делото за трафик на близо 19 кг хероин на стойност 1 707 489 лева, съобщиха от Темида.

Подсъдими по случая са 59-годишният немец Вернер Рудолф и 44-годишният Ремзи Гунана. Първият е сочен за извършител, тъй като наркотикът е открит в шофирания от него лек автомобил Опел при при специализирана акция на граничния пункт „Капитан Андреево“ на 19.08.2019 г. Наркотикът е открит в естествените кухини във вратите и в багажника на колата. Пет дни по-късно беше арестуван и вторият подсъдим, сочен за подбудител и помагач.

Днес се проведе разпоредително заседание по наказателното дело срещу двамата чужденци. За престъплението се предвижда наказание от 15 до 20 години затвор и наказание глоба от 200 000 до 300 000 лева.

По време на разпоредителното заседание съдът прецени, че не са налице основания за прекратяване на наказателното производство или за спирането му, а на досъдебното производство не са допуснати процесуални нарушения от категорията на съществените, налагащи връщане делото на държавното обвинение за тяхното отстраняване.

След като не бяха отправени искания за разглеждане на делото по съкратената процедура, съдът насрочи делото за разглеждане по общия ред в открито съдебно заседание на 02.04.2021 г. от 9:30 ч.

Бяха потвърдени мерките за неотклонение на двамата подсъдими - „задържане под стража“, които подлежат на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини