Адвокат Шаркова: Има риск ваксинационните паспорти да са новата форма на дискриминация

Европа е на път да въведе "имунизационни паспорти". Част от държавите не крият намеренията си ваксинираните да имат улеснен достъп до територията им.

Eкспертът в областта на медицинското право адвокат Мария Шаркова каза пред БНТ, че съществува риск ваксинационните паспорти да се превърнат в нова форма на дискриминация, ако с тях се въведат забрани или строги ограничения за пътуване или достъп до различни обществени места за неваксинираните.

"От една страна, все още няма достатъчно ваксини за всички желаещи, а от друга - има такива, които не могат да си поставят ваксини заради противопоказания. Сред тях към този момент попадат и децата до 18-годишна възраст", обясни адвокат Шаркова.

По думите ѝ целта на ЕК е да се облекчат условията за пътуване на ваксинираните и преболедувалите, които не представляват опасност за общественото здраве, а не да се въвеждат допълнителни рестрикции за неваксинираните.

"И нещо много важно - ваксинираните, които са предпазени от тежко преболедуване и има данни, че не представляват опасност за другите или този риск е изключително малък, би било дискриминация спрямо тях да бъдат карантинирани или да представят PCR тест при преминаване на граница", подчерта адвокат Шаркова.

Източник: БНТ

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ба
    бат Танас
    2 -1
    12:31, 2 мар 2021
    Да намериш на другия кусур от страни винаги може! А тая какво предлага? Като се ходи в тропически и екзотични страни защо се слагат от години ваксини и имунизации и никой не протестира?
  • 2
    Яд
    Ядосан
    4 0
    13:55, 2 мар 2021
    Настъпиха епохални времена! Онези наднационални кръгове, които командорят, корумпират и плашат правителствата и медицинските власти по целия свят имат една цел. Тя не е нови и нови милиарди печалби заради патологична им алчност, в съчетание с наркотична абстиненция за власт и още, и още власт. Вече и тези неща не са им достатъчни! Искат нас! Те просто са си въобразили, че са Бога или с мълчаливото му съгласие са станали негови наместници. Нямат свян да коментират и да искат да влияят върху числеността на човешкото население, нямат скрупули да го променят генетично, да го моделират, както на тях им е удобно. И няма да се спрат, докато не притежават телата ни и всеки атом в тях! Вероятно искат те да решават кой и кога да се роди или умре. Затова вероятно е в ход завладяването на душите ни със страх, агресия и подчинение!
    Искат да четат мислите ни, да предсказват поведението, да ни следят навсякъде, да предсказват бъдещето. И понеже сме им много ни търсят роботи заместници, защото издишваме твърде много въглерод и вдишваме много кислород, а също и метан… като така вредим на майката Земя! Всевишният обаче е поставил граници, които няма как да бъдат преминати и това е върховната справедливост, която тези хора мразят. И се чудя често дали всичко това не е този митичен, този т. нар. от Нострадамус „Антихрист“!?!… Но… На земята има и хора непокорни и твърдокорни, с души бунтовни и неспокойни, светли. Те набират страшна мощ и според мен един ден ще смаят света! Има и много други като него по света, които трябва на всяка цена да подкрепяме, защото са истински и честни. Поне такава енергия и излъчване носят! Затова нека масово им развалим сметките на марионетките на онези кръгове и отидем масово да гласуваме! ПП. Приемете написаното като плод на емоция, на силна и доказана във времето интуиция. Без промисъл за конспирация и с желание доброто да възтържествува! Простете за дългия текст и бъдете щастливи!
  • 3
    Се
    Селския пръч
    0 0
    14:58, 2 мар 2021
    Тъпа п.а, кой ли я познава. Нищо конкретно не предлага, само търси медийна изява.
Последни новини