Иван Костов: Всичко друго разбирам, но не и защо гражданите избират джипката и Доган

САЩ и ЕК дават ясни и силни сигнали, че ситуацията у нас не е добра, но българските институции ги интерпретират както си искат, защото са като "чуждо тяло" в цивилизацията, към която се надявахме, че сме се присъединили. Това коментира бившият премиер Иван Кастов в събота в предаването “Седмицата“ по Дарик радио.

По повод реакцията на българските власти на изявлението на двамата американски сенатори, които критикуваха корупцията в България, Костов каза, че у нас се правят различни интерпретации, защото не се познават кодовете.

“Обстоятелството, че председателят на външната комисия на Сената на САЩ, демократ, застава зад определено изявление и до него стои най-старшият сенатор - републиканец, говори само едно: Това е много ясен и силен знак към българските политически среди и българските управници. Не е най-силният знак и няма нужда да е по-силен“, заяви Костов.

“Това да се интерпретира, че по този начин не се ангажира целият сенат, ами то ще стане много натегната атмосферата, ако целият Сенат или дори само външнополитическата комисия на Сената застане зад това твърдение. Двамата обаче подсказват, че ако го отнесат във Външната комисия, това ще стане резолюция на комисията веднага. Защото председателят демократ и старшият сенатор републиканец стоят зад този текст“, обясни Костов.

По думите му, обаче, позицията на двамата сенатори няма роля в оформянето на мислите на днешните гласоподаватели.

Facebook коментари

Коментари в сайта (6)

  • 1
    само не разбирам защо ти не си в затвора или в гроба
  • 2
    Да
    Дамян
    7 0
    14:05, 7 мар 2021
    Кого да изберат Костов? Някое парченце от старото СДС ли.Ти си свърши работата , разби го, хайде недей да се чудиш.
  • 3
    Kr
    Krum
    11 -1
    14:17, 7 мар 2021
    защото и преди тях крадохте зверски но тогава още хората имаха надежда за демокрация и вашата шайка я уби и така ви намразиха че няма да има прошка
  • 4
    Ив
    Иво
    9 -1
    15:04, 7 мар 2021
    Черен кюмюр Ти и шайката ти продадохте България,боклук такъв ,на децата ти да се връща!!!!
  • 5
    Ка
    Калъчева
    3 -1
    23:09, 7 мар 2021
    В държавата ни има все още какво да се краде, щом Мая, отровното трио, Слави и други юнаци се готвят да влезнат в парламента, да съставят правителство и с помощта на Радев да довършат държавата с ново крадене. Иван Костов поне крадеше на едро, а сега идват крадци на дребно и дребни мошеници новобранци в занаята !
    Народа го е казал "" крадеца вика дръжте крадеца""!
  • 6
    не са минали през гилотината. всяко рационално общество би го направило
Последни новини