Кампания за пролетно почистване обяви и община Баните

Община Баните също обяви кампания за пролетно почистване. Тя стартира днес - 3 април и ще продължи до 20 април. Кампанията е традиционна за общината.
"Надявам се жителите на общината да осъзнаят своята гражданска отговорност и да почистят дворовете си, междублоковите пространства, тревни площи, тротоари, стълбища, скатове, дерета и всички места, чрез които прозира нашият образ и начин на живот. С участието на всеки един от нас ще демонстрираме своята активна гражданска позиция и ангажираност в каузата за чиста околна среда за нас и следващите поколения.
Обръщам се към ръководителите на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии. Това е тяхно задължение и според Наредба №1 на Община Баните.
Пазете засадените дръвчета и цветя, те ще красят алеите, площадите и зелените площи на населените места!
Събраните битови отпадъци следва да се поставят до обществените съдове за смет, а всички останали до тях, след което ще бъдат извозени от сметосъбираща техника.
Нека обединим усилията си и направим по-приветлива общината ни. Да направим така, че всеки посетил Община Баните да остава с прекрасни впечатления и да иска да се върне отново тук" написа в обръщение кметът на общината Павлин Белчев.
 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини