Bentley и Lamborghini с рекордни печалби по време на пандемията

Изображение 1 от 2

  2020 г. бе турбулентен период за икономиката, в който редица сектори регистрираха рекордни загуби, а милиони хора започнаха да разчитат на правителствени чекове и помощи, за да оцеляват.

  Бурята, създадена от пандемията обаче, определено не е засегнала всички по един и същ начин и затова говорят резултатите в индустрията на луксозните спортни возила.

  Наскоро CNN Business разкри, че 2020 г. всъщност е била една от най-успешните години за Bentley и Lamborghini.

  Британският производител Bentley, който трябваше да затвори фабриките си за повече от два месеца в началото на 2020 г., е реализирал най-много продажби в цялата си история, пише CNN.

  В същото време приходите на Lamborghini са достигнали исторически пик, а 2020 г. е била втората най-успешна в историята на компанията по отношение на брой продадени автомобили.

  Данни на JD Power сочат, че продажбите в САЩ на коли на стойност над 80 000 долара са скочили двойно, а тези на колите над 100 000 - с цели 63% през последната четвърт на миналата година.

  Ferrari също регистрира най-високите си продажби до момента в същия период.

  Rolls-Royce е сред малкото компании в този сегмент, които бележат спад в продажбите, но за сметка на това се е радвала на рекордни приходи от бизнеса си с поръчкови и тунинговани автомобили.

  "От 40 години съм в бизнеса и досега не бях виждал нещо подобно", казва пред CNN Брайън Милър, президент на компанията за премиум возила Manhattan Motors.

  Той отдава тази тенденция на два фактора - продължителния ръст на финансовите пазари и скуката.

  Според него богатите милениали от технологичния сектор, които през миналата година не са могли да се разсейват с екзотични екскурзии, са основните отговорници за този възход при суперколите.

  Източник: lifestyle.bg

  Facebook коментари

  Коментари в сайта

  Хороскоп за 20.04.2021

  Хороскоп за Овен

  Овен
  20 апр 2021

  Хороскоп за Телец

  Телец
  20 апр 2021

  Хороскоп за Рак

  Рак
  20 апр 2021

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  20 апр 2021

  Хороскоп за Дева

  Дева
  20 апр 2021
  Последни новини