Мадан изпраща двама депутати в Народното събрание

Малкото миньорско градче Мадан изпраща цели двама депутати в 45-тия парламент. В София отива Хайри Садъков от ДПС, които станаха втори в Смолянски избирателен район. Садъков има натрупан опит като депутат. За него хората в Мадан казват, че макар и много рядко да са го виждали да се изказва от парламентарната трибуна, не забравя и е работил за общината им. Разказват, че превръщал "дома" си в София в безплатен хотел за хората от Мадан. Съдействал им да стигнат лесно до известни лекари и клиники и да получат помощ. "Никога не е връщал никого, помагал е на всеки, който е опрял до него", казват в миньорския град.
Вторият с корен от Мадан, който ще седне за първи път на депутатската банка е младият Борислав Сандов. Той обаче влиза в парламента от софийската листа на Демократична България. Сандов беше и водач на листата на Демократична България за Смолян. В профила си младият политик благодари на всички родопчани, които го подкрепиха. "От следващата седмица ще бъда официално ваш служител в НС и ще работя усърдно, за да покрия високите ви очаквания", обеща Сандов.
За сега е ясно, че освен тях двамата в парламента влизат д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ-СДС, които победиха в областта и Александър Вълчев от "Има такъв народ", които са трети. Категорично все още не е ясно къде отива четвъртия мандат.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 20.04.2021

Хороскоп за Овен

Овен
20 апр 2021

Хороскоп за Телец

Телец
20 апр 2021

Хороскоп за Рак

Рак
20 апр 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
20 апр 2021

Хороскоп за Дева

Дева
20 апр 2021
Последни новини