Мадан изпраща двама депутати в Народното събрание

Малкото миньорско градче Мадан изпраща цели двама депутати в 45-тия парламент. В София отива Хайри Садъков от ДПС, които станаха втори в Смолянски избирателен район. Садъков има натрупан опит като депутат. За него хората в Мадан казват, че макар и много рядко да са го виждали да се изказва от парламентарната трибуна, не забравя и е работил за общината им. Разказват, че превръщал "дома" си в София в безплатен хотел за хората от Мадан. Съдействал им да стигнат лесно до известни лекари и клиники и да получат помощ. "Никога не е връщал никого, помагал е на всеки, който е опрял до него", казват в миньорския град.
Вторият с корен от Мадан, който ще седне за първи път на депутатската банка е младият Борислав Сандов. Той обаче влиза в парламента от софийската листа на Демократична България. Сандов беше и водач на листата на Демократична България за Смолян. В профила си младият политик благодари на всички родопчани, които го подкрепиха. "От следващата седмица ще бъда официално ваш служител в НС и ще работя усърдно, за да покрия високите ви очаквания", обеща Сандов.
За сега е ясно, че освен тях двамата в парламента влизат д-р Даниела Дариткова от ГЕРБ-СДС, които победиха в областта и Александър Вълчев от "Има такъв народ", които са трети. Категорично все още не е ясно къде отива четвъртия мандат.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини